29-03-07

Happy B'day van mijn vrouwtje & Hot legs

Hot legsVandaag stond de volledige dag in het teken van de verjaardag van mijn vrouwtje. Had zonder dat ze het wist een dagje verlof genomen om haar eens te verrassen met een lekker etentje thuis - alles leuk versiert (ballonen), kado'tjes-bloemen enz. Had de kids mee in het complot genomen dus vanaf het moment dat ze thuis kwam was het echt leuk om te zien. Heb weer voldoende punten gescoord zodat ik weer een aantal maanden verder kan met lopen :-)


Vermits ik heel de dag thuis was heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn beetjes te scheren - jaja sommige vinden dat jannette streken, andere noemen dat ijdelheid. Noem het zoals je wilt- ik vind het gewoonweg zalig om de frisse wind te voelen op mijn beentjes. Waarschijnlijk is dat iets wat ik heb overgehouden van mijn zwemperiode - Taper and shave. Het voelde echt geweldig tijdens mijn duurloopje deze avond - ik weet niet of het door het scheren kwam maar ik liep echt gemakkelijk en mijn hartslag was ook prima. Hopelijk gaan we niet te vroeg in vorm zijn :-( :-)
">"Polarfile hieronder
DDL29032007LPNHet eerste piekje naar beneden kwam doordat mijn Forerunner weer lastig deed, de tweede piek was een plaspauze (mijn mateke liep door dus moest eventjes tempo maken) - piek naar boven was eventjes doortrekken op de brug van Kapelle op den bos - piek naar beneden was weer plaspauze.

20:28 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-03-07

The Sun is shinning (Bob Marley)

YES, zeg nu zelf - wie kan er niet genieten van dit weertje! Het was gewoon zalig om te lopen en dit zeker na een rustdag. Ik weet goed genoeg dat rust even belangrijk is dan training maar als de beentjes kriebelen en de loopschoenen staan voor de deur uitdagend te knipperen - dan is het toch wel moeilijk om daaraan te weerstaan hoor. Bon, ik heb met flink gehouden en niet gelopen - ben zelf heel vroeg mijn bedje gaan opzoeken

Vandaag was het weer prikkeldag - versnellingen van 1km en dit 10x - rust was gelijk aan 100m wandelen en 100boemelen. Om 16u30 stond mijn Mateke stipt aan de deur en weg waren wij. Eerst rustig 3km ingelopen en dan vertrokken voor de training - ik liep mijn 1000'tjes tegen 5' en Viv'ke tegen 5'20. De eerste 1000 liep ik veel te snel ondanks dat de hartslag toch onder controle bleef - vermits mijn mateke iets na mij vertrokken was en mij als mikpunt gebruikte liep ook zij veel te snel (zelfs met wind tegen). Na 4keer 1000m liepen we de blauwe bruggen over en konden we genieten van wind mee - ook gaf de zon nog meer dan voldoende warmte zodat ik zelf de resterende 1000de heb gelopen in bloot bovenlijf. Er waren misschien wel fietsers die mij voor zot verklaarde maar als ik zie hoe sommig zich hadden aangekleed (overtrek schoentjes - muts enz.) dan stel ik mij toch wel de vraag wie hier het zotteke is hoor.
Sun is shining, the weather is sweet, yeah

Make you wanna move your dancing feet now

To the rescue, here I am

Want you to know, yall, can you understand?


Polarfile hieronder
DDL27032007LPN
Tussentijden voor de liefhebbers
DDL27032007LPNtijden

20:27 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-07

LSD 35km + mental training - Weektotaal 109km

DuracellYES YES YES een duurloop van 35km en een weektotaal van boven de 100km. Daarboven op 9dagen na mekaar gelopen (160km). Deze ochtend ondanks de omschakeling naar het zomeruur en het feit dat we deze nacht om 14u30 wakker zijn gebeld (Nonkel Dirk :-p) - afgesproken met mijn Mateke aan Buggenhoutbos. Vertrokken met volle moed, met in het achterhoofd dat we morgen een rustdag hebben, voor onze op één na langste duurloop (volgende week doen we er nog 2km bij). Vermits we 5toeren gingen lopen hadden we op een vast punt ons drinken en sqeezy's gelegd - zo moesten we niet met die drankriem lopen wat toch altijd leuker is. We waren in de veronderstelling dat we niet veel volk zouden tegen komen maar dat was een vergissing - blijkbaar was Buggenhoutbos een doorsteek voor vele wandelaars van verschillende afstanden. Opzich kan ik alleen maar respect hebben als mensen bewegen maar er zijn er toch altijd bij die denken dat ze het bospad voor hun alleen hebben - opzij gaan is soms echt moeilijk of rechts lopen nog moeilijker. Van bij het vertrek bleef de hartslag prima onder controle - de beentjes hadden zich ooit al beter gevoeld maar het voornaamste was dat ik goed genoeg wist waarvan de vermoeidheid kwam (9dagen lopen en veel trage km's). Na 2toeren mijn eerste sqeezy genomen maar niet voldoende gedronken vermits blijkbaar iemand mijn drinkenbus had omgegooid met als gevolg dat ik halverwege de 3de ronde wat last kreeg van buikkrampen en spierkrampen in mijn tenen van mijn linkervoet. Hiermee wordt nog eens zeer duidelijk dat drinken ZEER BELANGRIJK IS. Bij mij gaan buikkrampen altijd gepaard met "achterklap" (nietwaar Mateke) :-) Ronde 4 eventjes gestopt aan de auto - mijn Mateke had een fles water liggen - en vertrokken voor onze ze laatste ronde. Deze ronde werd echt een mentale strijd met mijn lichaam - gewrichten begonnen toch pijn te doen, buikkrampen begonnen iets heviger te worden (jaja Julie I'm Human :-) ). Op z'n moment begin ik altijd grapjes te maken tegen de mensen die ik tegen kom - één van die grappen was dat ik begon de trommelen zoals dat Duracel konijntje - "met Duracel battarijen blijf je langer lopen :-) want zo voelde ik me ook tijdens deze ronde- Autopilot on-VOR course - deviations from the localizer and glideslope. Na 3u26 (10.17km gemiddelde snelheid) en een gemiddelde hartslag van 129 zijn we dan veilig geland. Het was een zalig gevoel en ben er zeker van dat dit voor mijn Mateke hetzelfde was (Suske - knap gedaan hoor).

Snel naar huis, douche - iets eten en hop naar het moederhuis :-):-)
">"Polarfile hieronder
DDL25032007LPN
De piekjes naar benenden zijn plas- en drankpauzes.

19:54 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nonkel Dirk

Hip hip hoera - ik ben nonkel :-)

Mijn schoonbroer en schoonzus en hun dochter Famke zijn ouders en zus geworden van "WEER" een dochter. Ze luisterd naar de naam DAFNE - 3.9km en 53cm. Deze nacht werden we plots wakker gebeld door Raf met de melding dat Dafne geboren is om 02u20. Deze middag zijn we gaan kijken.
index_006

19:23 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-03-07

In the Zone

Iedereen die actief aan sport doet komt die fenomeen "In the Zone" wel eens tegen. Ik heb dit vandaag mogen ondervinden tijdens mijn wisselloop - op programma vandaag 3*6km WT Rust=hartslag -100. Samen met mijn Mateke had ik een toertje in gedachte (3km op en 3km terug) - het leukel van op en af te lopen is dat je de wind in je nadeel en voordeel hebt + ik kom mijn Mateke af en toe teggen. Vermits mijn WT 20sec sneller is dan dat van Viv vertrok ik eerst en had zij een mikpunt - wat dan weer motiverend is voor haar. Ipod in de oortje en weg waren we - onmiddellijk het juiste tempo gevonden en de hartslag prima onder controle. Tijdens de 2de 6km voelde ik me echt high - beetje licht in mijn hoofd - beentjes die super aanvoelde en voor de rest was het ik en mijn Ipod. Op zeker moment tijdens het nummer "Mastered Don't Walk Just Run" van Mellow Man. Een nummer uit de film van Marc Heremans, dat je tevens kan downloaden voor 1€. De opbrengst gaat integraal naar de Foundation To Walk Again, http://www.mellowman.be/ Op z'n moment besef je pas hoe gelukkig je bent dat je kan lopen, dat je mag afzien, dat je een sportief mag stellen. Na 12km aan wedstrijdtempo was het tijd voor mijn sqeezy - na 2km voelde ik de sqeezy als een baksteen op mijn maag liggen, waarschijnlijk niet voldoende gedronken na het nemen. Uiteindelijk een schitterend gevoel aan de training overgehouden - de vorm is aan het komen. Morgen de laatste dag training van de eerste zware trainingsblok van 9dagen lopen na mekaar - duurloop 30km Buggenhoutbos (5toertjes) mentale kwestie om zoveel rondjes te doen. Maar ook dat moet getraind worden :-)


">"Polarfile hieronder
DDL24032007LPN

20:43 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-03-07

Chinese vrijwilliger (maar met veel plezier gedaan)

Gisteren een duurloop in Buggenhoutbos gedaan - het weer was schitterend en daarom dat ik gestopt was op kantoor om 12uur. Als surprise Lotte gaan afhalen van school - Antje had deze week "kookweek" en bleef dus eten op school. Had afgesproken met mijn Mateke om dat ik haar zou oppikken om samen naar Buggenhoutbos te gaan na dat ik Lotte opnieuw aan 't school had afgezet. Mijn Mateke had op haar programma een 10km staan tegen 5'20km - vermits het niet echt haar ding is om te pacen heb ik mij als chinese vrijwilliger opgegeven. Vermits mijn Forerunner zijn bekende kuren had in het bos, ben ik overgegaan aan het lopen van een tempo op basis van mijn hartslag. Na de 10km hebben we nog wat losgelopen en hadden we beiden een uitstekend gevoel over deze training.
Vandaag stond er een herstelloop om mij te wachten en ik was er echt blij om. Niet dat de beentje moei waren maar ik had vandaag geen zin om mijn bezig te houden met tempo - afstand enz. Dus gewoon mijn loopschoenen aangedaan en 50min gaan lopen in het bos-veld. Simpelweg genieten van de natuur. Wat mij wel opviel was dat mijn hartslag toch iets hoger lag dan bij alle ander herselloopjes. Ook had ik wat last van mijn rechtheup, hoogstwaarschijnlijk één van de heupbuigers ofwel is het iliacus ofwel iliopsoas-beetje ijs en wat zalf en het zal we oké zijn.

22:36 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-07

Ext. Interval of de kruiden in mijn oma haar soep

soepOchtendpols 43

Vandaag op het programma een extensieve intervaltraining - het was eigenlijk al een tijdje geleden dat we dat gedaan hebben. Nu kan je de vraag stellen waarom nu op minder dan 28dagen van de marathon nog een intervaltraining. Wel, door al die lange trage duurloopjes gaat ons aërobe capaciteit weliswaar prima vooruit. Maar daar staat tegenover dat de anaërobe capaciteit dan weer wordt afgevlakt waardoor we minder diep kunnen gaan. Je zal merken dat het ontzettend veel moeite kost om je hartslag de hoogte in te krijgen. Om dit te stimuleren doen we een ext interval training tijdens een zware blok van uithoudingstrainingen (voldoende series-korte/halve afstanden - rust niet te lang-passief). Wel vandaag stond er dus z'n training op het programma : 4*(4*400m T26"/100 - Rust 45") na serie 500m boemmelen. Ondanks het slechte weer (regen-wind) heb ik ontzettend genoten van deze training - tijden waren prima (+-1'41- behalve de laatste 1'26 foei)-hartslag gemiddeld 155.
Nu wat hebben die kruiden van zijn oma's soep nu in godsnaam te maken met die ext. interval! Wel in de tijd dat ik spinninginstructeur was in GOFiT Londerzeel gaf ik de mensen niet alleen een leuk uurtje spinning maar wou ik deze ook wat trainingsleer bijbrengen. Wat is uithouding - wel mijn oma kon ongelovelijk lekker soep maken maar wat maakte haar soep zo lekker? De KRUIDEN natuurlijk maar opgepast, wanneer je te weining kruiden in de soep doet dan krijg je een flauwe soep - doe je er teveel kruiden in dat is ze te straf. Wel dat is de kunst van ext. interval tijdens een blok uithouding, je moet juist genoeg interval doen maar zeker niet teveel :-) Simpel uitgelegd eh
">"Polarfile hieronder
DDL20032007LPNext
Ps : Wim, verzorg je man-zorg dat die virus uit je lichaam is en dan gaan we zeker een dag vinden dat we samen kunnen lopen.
Julie, heel verstandig meid om te luisteren naar je lichaam. Er is geen betere coach dan je eigen lichaam.
En aan al die andere lopers die in de laatste fase van hun marathon training zijn - volhouden en suc6Dirk

21:24 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |