08-04-07

Herstelloop + saunabezoek

JacuzziVrijdagavond heb ik een schitterend herstelloopje gedaan in Hasselt - het was eens iets anders :-) Na het loopje had mijn buddy(Sid) er niets anders opgevond dan een volledige sauna af te huren en bijhorende massages. Vooral de jacuzzi had heel veel succes - we zijn er dan ook maar pas rond 01u30 uitgegaan. Thanks Buddy

10:49 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-04-07

Great feeling

De rustdag van gisteren was een godsgeschenk, het gevoel in de beentjes bij het krieken van de dag was hoopvol. Rond 16uur ben ik samen met mijn Mateke (wie anders natuurlijk) vertrokken voor 2toertjes in Buggenhoutbos (+-13k). Tijdens deze duurloop hebben we om de 5min een korte submaximale versnelling gedaan van 15sec - deed al eens goed om wat sneller te lopen en dit bevorderd ook nog eens het herstel - dus maw 2vliegen in één klap :-)

Eens thuis heb ik nog wat quality time doorgebracht met mijn kids vermits ze morgenvroeg vertrekken naar Vlieland (zal mijn varkens toch missen - al zal de rust thuis ook wel zijn charmes hebben). Rond 21u30 had ik nog een afspraak bij de kiné- de kwetsuren aan de adductoren lijkt verleden tijd - ik wist dat het goed zat vermits ik al een dag of 2 tijdens het lopen niets meer voelde. Gunther (de kiné - tevens een oudzwemmer van mij - altijd handig nietwaar) heeft mij dan uitgenodigd om op paasmaandag bij hem te komen eten en een herstelmassage. Nu een massage op zich is wel best leuk maar een herstelmassage is toch nog iets anders. De bedoeling van z'n massage is om de verzuurde of verkrampte spieren los te maken, het wegmasseren van verharding in de spieren. Meestal zit de verzuring of verharding vrij diep in de spier, hierdoor gaat hij toch vrij hard in de spier moeten masseren. Uit ervaring weet ik dat je meestal een 2tal dagen na z'n massage je niet echt lekker voelt. Uiteindelijk gaat ook dat gevoel weg en hebben achteraf springbeentjes.

Straks wat loslopen, zaterdag een wisselloop (4*4km) en zondagmorgend een duurloop van 18km. Zondagnamiddag languit op de zetel en kijken naar de Ronde van Vlaanderen (Go Flandriens)

09:22 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-04-07

Nood aan een rustdag

Na de koude-winderige wisselloop van gisteren en het toch wel nood aan rust - heb ik vandaag beslist om een rustdag te nemen. Dus met ander woorden - geen lopen vandaag voor mij. Het is zo dat ik geregeld een berichtje achter laat bij andere blogger met de melding dat ze moeten luisteren naar hun lichaam en dat ze op tijd rust moeten inlassen. De boodschapper van zulke berichten moet er dan wel voor zorgen dat hij zijn eigen woorden ook voor zichzelf neemt, nietwaar.

Vandaag heb ik een dag vrij genomen op het werk om eens gezellig quality time te hebben met mijn familie. Vrijdag gaan ze samen met mijn schoonouders en schoonbroer naar Vlieland voor een weekje. Dit is een tripje dat een traditie is geworden bij mijn schoonouder - heb dat een aantal jaren geleden ook eens meegedaan maar dat is voor mij niet zo goed meegevallen (samen met mijn schoonmoeder in één huisje is niet echt vakantie voor mij - voor de rest een schat van mens hoor). Dus vanaf vrijdag ben ik geografische vrijgezelf - uiteindelijk komt dit voor mij prima uit - één week voor de marathon-alléén thuis (werken-eten-rusten).

19:10 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-04-07

Moeder, waarom leven wij in Belgie????

Tja, dat is nog eens vraag - juist geteld 7dagen geleden liep ik op exact hetzelfde uur - bijna op dezelfde plaats in mijn bloot bovenlijf en met een aangenaam temperatuur en een warme wind. Nu 2u30 geleden liep ik met een T-shirt lange mouwen en een windvest aan met een temperatuur van 8°c en een wind die koud was en serieus tegenstond. Een mens zou van minder ziek beginnen worden, deze ochtend opgestaan met lichte keelpijn en vermoeide beentjes. Met nog 2 belangrijke trainingen op het programma te staan hebben is het nu ECHT niet de moment op ziekjes te worden. Dus dat gaat vanavond een surprise shake Deluxe à la Dirk worden maw thee met vanalles sterk in.

De training vandaag bestond uit 2km inlpn & 3*4Km WT R400m 2km uitlpn. Van bij het inlpn wist ik al dat het niet vol zou gaan maar we hebben de tandjes erin gezet en enkel en alleen maar naar het tempo gezien van de forerunner. Uiteindelijk was het zo dat het loom gevoel enkel maar bij de eerste 4km te voelen was, dus dat was dan weer positief. Maar de eerlijheid gebied mij om te zeggen dat ik doogelukkig was dat ik thuis was. Gevoelsmatig was deze training een pak moeilijker dan de duurloop van zondag. Hopelijk na een goed nachtrust zal het morgen hopelijk veel beter zijn :-)

18:49 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-04-07

Laatste LSD en nu Taperen

Vandaag stond het tweede deel van het weekend "tweeluik" op het programma. Vermits morgen mijn auto naar de garage (in Berchem) moet voor een groot onderhoud en het organisatorisch niet te regelen was om dit morgenvroeg te doen. Heb ik maar beslist om de auto reeds vanmiddag naar de garage te brengen en van daaruit de laatste duurloop van 30km te plannen. Om niet me de drankgordel te lopen - want voldoende drinken was vandaag wel ECHT nodig met dit warme weer - heb ik mij pa opgetrommeld om ons te begeleiden met de fiets. Altijd leuk om mijn pa mee te hebben - als doorwinterde sporter (64jaar en nog iedere dag op de fiets (+-60km per dag) en een ervaren rat in het lopen van marathons - besttijd 3'12 op 58jarige leeftijd. Afgesproken aan de ingang van "Den Brandt" - met een beetje vertraging hebben we mekaar gevonden (hij stond aan de verkeerde ingang) en weg waren we. Ondanks dat het de bedoeling was om tempo 6'30 te lopen ging het bij ons beide prima (hartslag bleef laag) en besloten we om het tempo 6' aan te houden. Met mijn pa als gids liepen we via Wilrijk - Aartselaar - Hemiksem - Niel - Boom om uiteindelijk bij mijn thuis in Willebroek aan te komen. De tijd vloog echt voorbij want mijn pa is een echte babbelkous en in zijn sappige antwarps accent hebben we wel meermaals gelachen. Dus na 3:04:14 en 30.5km onder de gordel liepen we voldaan via de garage, de tuin binnen. De voorbereiding op Rotterdam zit er op, nu rest er ons alleen nog wat fijnafstelling maar vooral RUST. WIJ HEBBEN DAT UITSTEKEND GEDAAN MATEKE - bedankt voor de vele kilometers die we samen hebben gelopen!
Tapering - bij mij is het zo dat tijdens de tapering en vooral tijdens de 4de dag ik mij echt miserabel voel maar dat is niet meer dan normaal. Het is wetenschappelijk bewezen dat na ongeveer 4dagen de vermoeidheid uit je lichaam aan het komen is. Dus met dit in mijn achterhoofd weet ik dat ik mij geen zorgen moet maken binnen een paar dagen.

Nu lekker eten en voldoende na drinken en dan nog wat blogjes lezen. Toedeloe

19:32 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-03-07

Duurloop via fietsknooppunten

fietsknooppuntenVandaag stond er een duurloop van 20km op het programma @6'km. Vermits ik ondertussen bijna iedere steen-wortel ken in Buggenhoutbos of langs de Schelde wou ik eens op verkenning gaan in Duffel. Thuis eerst de fietsknooppunten kaart opengevouwd en een route uitgestippeld. Daarna met mijn Mateke richting Duffel gereden - auto geparkeerd op de markt en gezocht naar ons startpunt "66". Het was zalig lopen via het netekanaal en langs wegentjes waar wel 100de schapen stond. Inwoners van Lier worden dan ook als spotnaam Schapenkoppen genoemen omdat indertijd bij het onstaan van de stad kozen voor een schapenmarkt inplaats van voor een universiteit. Op het einde van onze duurloop kwamen we terug aan in Duffel en op een zijgevel van een huis was er een oud wegwijzerbord geschilderd - je kent die wel zo met geel en zwart. Wat er nu zo leuk aan was dat er opstond "Lier 6km - Rotterdam 110km" Haha, ik zie tegen mijn mateke- allé zijn we weg :-) We hebben er echt van genoten en kijken uit naar het tweede gedeelte van ons laatste zware trainingsweekend - lange duurloop 30km. Ook hier gaan we op verkenning - ik moet morgen mijn auto naar de garage doen in Berchem, zodat ze er maandagmorgend onmiddellijk kunnen aan beginnen. Heb al een idee'tje in mijn hoofd hoe we gaan lopen. Morgen lees je daar meer over :-)


Loop ze goed en tot later

18:18 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-03-07

Onmoeting met Blogger Wim in het Park Den Brandt

Park Den Brandt werd de plaats waar we hadden afgesproken om "eindelijk" eens samen te lopen. Door verschillende omstandigheden waren we er nog niet in gelukt om dit te doen. Samen hebben we gezellig 4 toertjes gelopen en natuurlijk lekker gebabbeld over koetjes en lopen :-)

Wim dit moeten we zeker meer doen!! Park "Den Brandt" roept voor mij heel veel herinneringen op - als jonge knaap heb ik daar mijn eerste meters gelopen toen ik de overstap had gezet van zwemmer naar triathleet onder begeleiding van Claude van den Hurk (nu in het begeleidingsteam van Rutger Beke). Het was ondertussen 15jaar gelenden dat ik daar gelopen heb en moet zeggen er is nog niets veranderd. Je vindt daar op ieder moment van de dag wel een loper die jou tempo aan het lopen is. Je hebt daar geen lastige wandelaars die denken dat het pad alleen maar van hen is. Park "Den Brandt" is de place to be voor lopers!

morgen duurloop van 20km tegen 6'km en zondag mijn laatste lange duurloop 30km. Daarna gaan we de taper inzetten en dan zal rust een HEEL belangrijke plaats in het schema innemen. De punten worden op de I gezet en kunnen we stilaan alles klaarmaken voor Rotterdam. Ik kijk er echt naar uit :-)

19:35 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |