25-04-07

Boy's and there toys

Mijn byddy Sidney was voor een aantal dag naar New York overgevlogen om eventjes te ontressen by the boy's. The boy's zijn diezelfde gasten waarmee wij begin maart zijn wezen skieën. We zijn allemaal ex-zwemmers van verschillende nationaliteiten, die tijdens onze college years verschillende keren tegen mekaar hebben gezwommen. Na al die jaren is die vriendschap blijven bestaan en dus komt het geregeld voor dat één van de buddies, wanneer hij het nodig acht, eventjes overwipt naar New York (de vaste verblijfplaats van Don Justin - King of Texas Holdem poker game). Jaja wanneer al the boy's samen zijn - vrouwen verboden - dan is het poker time. De enige uitzondering die we maken is wanneer de "draft" is voor the Football. Want dat is ook iets wat wij doen - NFL Fantasy Game. Dit is een soort van Football manager game waarbij je in groep tegen mekaar speelt en probeer de best manager te zijn van een ploeg. Je moet rekening houden met blessures - quarterbackplayers - defense players enz. Moet eerlijk toegeven dat wanneer het seizoen bezig is - ik toch een klein uurtje per dag hiermee zoet ben.

Nu wat heeft dat nu allemaal te maken met "Boy's and there toys", wel ik had gevraagd aan Sidney of hij niet eens wou rondkijken voor een Forerunner 205. Had hem al een aantal adressen doorgegeven van in NY maar uit gisteren via sms wist hij mij te vertellen dat er nergens stock was. Shit damned f..k, niets aan te doen dacht ik. Toch eens piepen of er misschien niets te vinden is op E-bay. En ja hoor ze zijn te vinden en ik moet zeggen tegen een zeer gunstig prijsje - zeker nu de $ tegenover de € best goed staat. Dus daar ik normaal gezien ging voor de 205, heb ik uiteindelijk een "Nu koen" aanbieden genomen. Uitgerekend met verzending en verzekering kom ik op een schattig prijsje van 295.99$ omgerekend tegen 1.36€ = 216.82€. Eventjes gegoogeld en bij http://futurumshop.nl/ de goedkoopste 305 gevonden voor een aktieprijs van 329.95€. Dus met ander woorden nog steeds 113.13€ duurder dan op €-bay. Nu nog eventjes 14dag wachten en de titel kan weer boekdelen spreken.

Boy's and there toys

 Ps : vandaag rustdag - morgen fietsen en 's avonds lopen (7km met wat tempo's)

Toedeloe en nu naar TV kijken " Come on Blues" Chelsea - Liverpool

 

 

 

20:52 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-04-07

De Start

Vanmorgend om 05u30 - jaja om 05u30 heb ik voor de eerste keer na Rotterdam mijn Brooks nog eens aangetrokken. Normaal was het voorzien om gisterenavond te lopen maar ons Lotte had de nacht voordien niet echt veel geslapen (papa dus ook niet - ze had last van snottebellen). Hierdoor ben ik gisterenavond om 20u00 in slaap gevallen.

 

Het was zalig lopen deze ochtend - lekker warm zelfs, zo warm dat ik in bloot bovenlijf heb gelopen. Mario had wat korte versnelling voorzien (2*(10*100m T24/R100m) - dit met het doel om binnen een 2tal weken ergens een snelle 10km te lopen. Blijkbaar is dit een klassiek patroon na de marathon - ergens een 10km lopen en dan eventueel de weer erna een snell 5km. Ben benieuwd - ben wel nog op zoek naar een wedstrijd. Suggesties zijn welkom!!!!

 

Na het geweldig loopje, een rustig ontbijt genomen en rond 08uur the kids gaan afzetten aan school. Daarna ben ik vertrokken met de fiets richting werk - dit is iets wat ik sinds vorige opnieuw doe. Probeer dit 4x in de week te doen (behalve woensdag - kids afhalen van school om 12uur), tijdens de specifieke marathontraining laat ik dit wel vallen - anders wordt het echt teveel. Normaal gezien is dit een enkel ritje van 28km maar vandaag heb ik bij het terug naar huis rijden een extra lus gemaakt. Door deze lus kwam ik uit om een mooie 75km gefiets - het was echt lekker weer om te fietsen (dus waarschijnlijk ook om te lopen).

Morgen heeft Coach Mario een rustdag voorzien en die ga ik ook respecteren en ga ik met Antje naar ballet. Daar kan ik echt van genieten om mijn kleine meid - die eigenlijk veel te groot aan het worden is - zich in allerlei bochten wringt. Manmanman wat begint die echt lening te worden - daar kan papa nog wat van leren!

Dus bloggertjes, vanaf vandaag dus opnieuw dagelijks nieuws (allé dat ga ik toch proberen)Lachend

20:27 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-04-07

Suc6

Langs deze weg wil ik alle bloggers die deelnemen aan de 10Miles of Marathon van Antwperen, enorm veel suc6 wensen bij hun missie.

GOOOOOOOOOO

09:41 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-04-07

Herstelweek or the week after "D-day"

Moet eerlijk toegeven dat ik er een beetje verloren bij loop deze week. De voorbije maanden-weken-dagen waren volledig ingevuld met lopen. Deze avond vroeg mijn jongste dochter zich af waarom ik niet ging lopen - ze zijn dit zo gewoon dat papa thuis komt en zich klaar maakt op te gaan lopen. Ze zijn het zo gewoon dat mijn Mateke Viv haar auto bij ons op de parking komt zetten en geregeld blijft eten. En nu na de Rotterdam valt dit een beetje stil. Ik voel me echt zoals een kip zonder kop - vreemd eh :-)

Nu de voorbije dagen heb ik vooral heel veel tijd gehad om alles te evalueren. Alle + en -kes naast mekaar gezet (doel,motivatie,tijd, familie,programma, coach, eindtijd Rotterdam enz.). Resultaat van al dat evalueren is simpel : BLIJVEN DOEN DIE BOEL! - ik heb er teveel plezier in gehad. Na overleg met de familie blijven we gewoon de ingeslagen weg volgen. We gaan er alleen nu eventjes voor zorgen dat de balans mooi in het midden blijft handen nietwaar.
Het is zo dat ik tijdens mijn voorbereiding op Rotterdam het advies opvolgde van 2trainers namelijk Claude - mijn vorige coach (tijdens mijn triathlonleven) en sinds kort ook Mario. Nu is het zo dat het niet altijd eenvoudig is om naar 2 trainers te luisteren heb ik besloten om door te gaan met Mario. De reden voor deze keuze is namelijk zo dat de trainingsprikkel van Mario nieuw is voor mij en daarom nieuw voor mijn lichaam. Dus vanaf vandaag ben ik ook een atleet van de enige echt Coach Mario.

Mario is ondertussen al aan het zien wat de volgende doelen gaan zijn - ben eens benieuwd. Ik vemoed dat hij snel iets uit zijn toverhoed gaat toveren. Mijn gevoel gaat uit naar een snelle 10km en dat zelf heel binnenkort. Ik hou jullie zeker op de hoogte

Vandaag ben ik nog eens sinds lang met de fiets naar het werk gereden. Nu is het zo dat ik dit normaal 4x per week doe maar sinds de specifieke voorbereiding om Rotterdam heb ik dit een beetje achterwege gelaten om me niet al teveel te belasten. Nu is het wel zo dat ik toch mijn fietsje begon te missen. Het was serieus liefde deze ochtend bij het terugzien. Vroeg vertrokken om 05u15 maar ik had me serieus vergist in de keuze van kledij. Shit wat was het koud - brrr geen handschoenen aan (vergeten). Na ongeveer 1u10 stond ik op het werk - ook de afstand was gevoelsmatig iets verder dan normaal. De beentjes voelde prima aan en zijn blijkbaar aan het herstellen dus dat is positief. Vanaf morgenvroeg ben ik niet meer alleen want dan is mijn Mateke ook opnieuw van de partij want alleen is maar alleen nietwaar.

Hopelijk gaat de recuperatie bij jullie allemaal ook prima. Ik kijk er al naar uit om te lezen wat jullie volgend doelen zijn :-)

18:50 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-04-07

Genoten van de eerste tem de laatste meter.

RAB2688Dit is er weer ééntje om nooit meer te vergeten. Om niet teveel in herhaling te vallen (lees andere blogs) ga ik mij beperken tot het zeggen dat ik er echt een goed gevoel bij heb. Het publiek in Rotterdam is gewoon weg GEWELDIG.

Ondanks de tijd van 4u22 (tijd via www.ad.nl) waarvan ik 4km heb moeten wandelen -weliswaar op bevel van de organisatie - heb ik echt een toppie gevoel. Als ik gewoon had mogen doorlopen van de organisatie en bij het extrapoleren van mijn eigen geklokte tussentijden vermoed ik dat er een eindtijd van +- 4'05 ingezeten. Weliswaar een stuk boven mijn tijd van 3u30 die ik in mijn hoofd had, maar nogmaals er is geen vezel in mijn lichaam die enige vorm van ontgoocheling vertoont.

Het is gewoon zo dat ons lichaam gewoon niet gemaakt is om topprestaties te leveren bij deze extreme vorm van hitte. We zijn mensen en geen kamelen :-) Ook wil ik nogmaals mijn Mateke, die ook een de finish geeft gehaald, bedanken voor de steun en de vele km's die we samen hebben afgelegd.
Nu een welverdiende week rust en vooral quality time thuis en dan rustig opbouwen richting Eindhoven. Want sinds gisteren heb ik voor mezelf de beslissing genomen om in het najaar opnieuw een marathon te lopen. Dus maw jullie zijn van mijn nog niet vanaf :-)

12:31 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

13-04-07

You'll Never Walk Alone

Nee nee ik ben niet van de aardbol verdwenen, enkel de tijd ontbrak mij om tijd vrij te maken om te bloggen (sorry). Beetje vreemd natuurlijk gezien het feit dat ik heel de week alleen thuis was (vrouw en kindjes op vakantie naar Vlieland). Heb van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te rusten – heel veel rusten en natuurlijk te lopen met mijn Mateke. Moet zeggen dat mijn Mateke heel goed gezorgd geeft voor mij (jammie jammie lekker eten) – Thanks Suske :-)
Het lopen deze week stond volledig in het teken van de tapering – het af- en opladen van koolhydraten (beter bekend als Carboload). Moet zeggen dat het koolhydraatarm niet van de poes was – mijn lichaam was behoorlijk in de war. Het is zo dat ik altijd een flinke jongen ben als het gaat over eten – als je dan plots je lichaam om een minimum aan koolhydraten zet dan is het niet meer dan normaal dat het in staking gaat. De eerste dag ging het nog behoorlijk maar dag 2 was een marteling – ik voelde me echt zoals een vod. Heb dan ook na mijn bezoek aan de kiné (sportmassage) een beetje gezondigd door het eten van een boterham met choco. Heb het afladen volgehouden tot woensdagmiddag – toen werd ik op kantoor blijkbaar wit in mijn gezicht (volgens de collega’s) en ben dan maar beginnen te eten. Sinds donderdag ben ik gestart met de Carboloading (Energy Fuel van Trisport) en moet zeggen dat ik mij echt voel vollopen van energie. Het gevoel in mijn lichaam is echt geweldig.
Wat betreft het loopgevoel deze week kan ik jullie melden dat het ééntje is van ups and downs. Dinsdag tijdens het laatste duurloop – juist tijdens het afladen – voelde ik mij echt slecht alhoewel de hartslag aangaf dat het prima was. Woensdag – ondanks het feit dat ik niet moest lopen – was echt een offday qua gevoel. Nu is het wel zo dat dit een normaal gevoel is.Dit komt omdat al de losgemaakte afvalstoffen in je bloed zitten en dat je hierdoor echt het gevoel het dat je een volgelopen watervat bent. Gisteren heb ik mijn laatste loopje gedaan als voorbereiding op Rotterdam. De bedoeling was om een wisselloop te doen met ergens een 3*2km aan wedstrijdtempo. Na eerst wat losgelopen te hebben begon ik aan de tempo’s, vanaf de eerste stap voelde de beentjes mij prima gezind waren. Komt daarnog bij dat de hartslag mij een prima signaal gaf "gast het gaat prima". Omdat het zo prima verliep heb ik ook nog de 2de 2km gedaan en dan was het kopje zo tevreden dat ik het niet meer nodig vond om nummer 3te doen. Dus ben rustig naar huis gelopen, lekker mijn kipje met rijst naar binnen gespeeld en mijn sporttas klaargezet voor Rotterdam.

Ik ben er klaar voor – nu hopelijk het zonnetje niet te hard zijn best gaat doen.
Bij deze wil ik iedereen “GOOD LUCK” toewensen bij het lopen van zijn marathon. Aan diegene die in Rotterdam lopen – tot zaterdag om 16uur aan de beurs.
Good things come slow - especially in distance runningDirk

09:14 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-04-07

Weekendverslag en paasmaandag

Hey gasten,

Nee nee ben jullie niet vergeten maar gewoonweg te druk om mijn blog aan te passen. Zaterdagmiddag heb ik mijn laatste wisselloop gedaan (4*4km WT). Vertrokken in Buggenhoutbos zonder Garmin, dus dat werd een beetje op gevoel lopen. Had me voorgenomen om volledig te vertrouwen op mijn hartslag - dus maw niet sneller dan 156(5slagen onder mijn omslagpunt - al denk ik dat door het trainigsvolume mijn omslagpunt nu wel iets hoger zal liggen). Hop weg waren wij - mijn mateke iets achter mij. Ik had het gevoel dat ik sneller liep dan marathontempo (gevoel 4'45) doch mijn polar gaf een perfecte hartslag weer. Tijdens de laatste blok van 20min kreeg ik plots last van buikkrampen, er stond mij niets anders op dan de bosjes op te zoeken. Daarna ging het opnieuw prima en kon ik beginnen met mijn achtervolgingsloop op mijn Mateke - die ondertussen verder gelopen was. Zonder mij echt te forceren kreeg ik haar snel in het visier en kon ik het gat snel toelopen zonder mij echt te forceren. Dit waren echt de laatste % die ik nog nodig had in training om zowel fysiek als mentaal volledig klaar te zijn voor Rotterdam.
DDL08042007LPN
Zondagmorgend hebben we onze laatste lange - alhoewel lang??? wat is 18km als je de laatste weken duurloopjes hebt gedaan van 35-30-28 nietwaar. Vertrokken met een lekker warm zonnetje met geregeld een zacht fris windje - hopelijk is het zondag ook zo. Vandaag was ook de tenue test - gelopen in mijn wedstrijdkledij en moet zeggen dat het prima was. Dus weeral één probleem minder om zorgen over te maken.

Vanaf vandaag - maandag - ga ik de raadgevingen van Mario proberen om 3dagen koolhydraatarm te eten en de laatste dagen voor de marathon te carboloaden - eens kijken welk effect dit gaat geven. Kan jullie nu al vertellen dat het serieus aanpassen is, vooral als je gewoon bent om een stevig ontbijt te nemen.

14:07 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |