25-10-07

Veel te lang geleden

Er is eigenlijk geen enkel geldig excuus om zolang niets van mij te laten horen. Daarom ook dat ik hier niet allerlei excuses neerpennen die toch op niets slaan. Zoals jullie ondertussen wel al zullen gemerkt hebben heb ik mijn loopschoentjes eventjes aan de kant gezet. Niet omdat ik loopmoei ben maar simpelweg omdat ik dit jaar gewoonweg andere prioriteiten heb. De laatste maanden hebben zoveel tijd in beslag genomen met coachen, vergaderen, trainingen maken, planningen maken van zowel de kracht-zwem en andere activiteiten.

Komt daarnog eens bij dat we geregeld op stage zijn waardoor er van enige regelmaat in mijn eventuele looptraining ook niet veel van pas komt. Wat hebben deze 4drukke maanden nu al opgebracht. Wel het is namelijk zo dat na het Belgisch Kampioenschap wij onmiddellijk zijn vertrokken op hoogtestage Sierra Nevada met al doel om de algemene zwembasis wat breeder te maken. Om te kijken of we hierin geslaagd waren hadden wij tijdens de 2de week van Oktober een sterk bezette wedstrijd te Aken uitgekozen als test. Deze wedstijd was over de volledige lijn een succes. De balans van dit weekend was namelijk zo dat we 4startbewijzen hebben behaald voor het EK25m bad (13-16dec 2007) te Debreceb Hongarije en 2startbewijzen voor het WK25m (09-13apr 2008). Griet zwom tijdens het weekend 3besttijden (400-800vrije slag en 100vl).

Ondertussen zijn we weeral vertrokken op stage, deze keer zitten we in Toronto (Canada) tem 05dec. De training gaan hier uitstekend.

Voila dat was het weer voor nu en deze keer ga ik iets sneller een update geven. That's a promise!

12:03 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-08-07

Recathlon Kapelle op den bos & Spinningles Tienen

Zondagmiddag ben ik eens gaan kijken naar een Recathlon te Kapelle. Het was best leuk vermits ik veel bekende gezichten ben tegen gekomen, voornamijk oud zwemmers van mij. Enkelen zijn ondertussen getrouwd en hebben reeds kindjes - deju wat worden we oud, waar is de tijd dat ze braaf iedere dag hun baantjes kwamen zwemmen. Eveneens heb ik een aantal GO-fitters gezien die ook nog eens waren ingeschreven - sommige in een TRIO team anders individueel (knap gasten). Moet wel eerlijk toegeven dat het kriebeld om al dat zwem-fiets en loopgedoe bezig te zien. Maar voorlopig zal alles moeten wijken voor Griet en onze ambitie om naar de OS te gaan.

Ook was het aangenaam om een tijdje met Bruce Almighty te staan praten over zijn prachtig triathlonseizoen. De tijd dat Bruce in het zwembad lag en enkel een paar baantjes schoolslag zwom lijkt nog niet zo lang geleden. Nu komt hij uit het water met de betere triathleten en ik ben ervan overtuigd dat er nog een enorme progressiemarge mogelijk is. De zwemcoach van Bruce - Boris Munster (eveneens geen onbekende voor mij) weet waarmee hij bezig is en als ex-zwemmer en triathleet weet hij als hij andere waar de nadruk moet opgelegd worden. Ik kijk reeds uit naar volgend seizoen!Gisteren ben ik nog een spinningles gaan geven te Tienen, het was weer een tijdjes geleden en dat is het toch altijd weer wat aanpassen. Uiteindelijk is alles prima meegevallen - het publiek was geweldig - en mijn Mateke geeft weer het beste van haar gegeven. Het zal tijd worden dat ik mijn loopschoentjes opnieuw van ondere het stof gaat halen en dat we opnieuw samen de duurloopjes kunnen afhaspelen.

Vanuit de Sierra Nevada krijg ik dagelijks alleen maar positieve geluiden - al weet ik ondertussen uit ondervinding dat we altijd tussen de regelstjes moeten lezen bij Griet. Vrijdag is ze terug thuis en krijgt ze een 2tal dagen rust (misschien dat we zondag een foulike gaan doen door mee te doen aan het BK openwater te Hazewinkel (3000-5000m open water).

12:31 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-07

Update Sierra Nevada

Niets dan positief nieuws vanuit de Sierra. Alles verloopt prima, trainingen gaat goed - sfeer is prima - 24/7 internet en ongelimiteerd downloaden (hihi). Gisteren PM tijdens de training hebben we een 400m Vije slag Submaximaal (85% inspanning) - tijd 4:59. Na aankomst hebben we onmiddellijk een lactaatmeeting gedaan om te kijken of Griet niet te snel aan het zwemmen was. Wanneer je op hoogte bent moet je "heel" voorzicht zijn met intensiteit. Wanneer de intensiteit te hoog ligt dan is de kans op overtraining zeer actueel. Normaal gezien wanneer wij op laaglandniveau aan het trainen zijn dat is de hartslag onze parameter maar op hoogte is deze niet betrouwbaar. Eveneens zijn we begonnen met extra innemen van ijzertabletten vermits er een verhoogde behoefte is door de toegenomen bloedaanmaak en het aanmaak van hemoglobine.Zoals jullie kunnen lezen moeten we met veel rekening houden maar dat maakt het allemaal des te meer spannend.

ToedeloeSierra Nevada

Oh ja bijna vergeten : deze jongen is 40 geworden vandaag (sjuuuut niet verder vertellen eh)

08:28 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

Waar te beginnen ????

euhhh de titel zegt het allemaal. De voorbije weken waren enorm intensief (coaching - werken - familie) - de weken zijn enorm voorbij gevlogen. Het was echt iedere dag opstaan met zwemmen en gaan slapen met zwemmen. Mijn dagindelin bestond uit training geven - werken en opnieuw training geven. Tussendoor een aantal zaken regelen met de federatie - telefoontjes plegen met het BOIC, afspraken maken met de kiné, diëtiste - lactaattesten enz. Na een 2tal weekjes hier in Belgie zijn we vertrokken op stage richting Castres - waar Tommeke Boonen een ritje geeft gewonnen tijdens de Tour. Tijdens de stage hebben Sidney en ik beslist om Griet niet te taperen voor het Belgisch kampioenschap. Met het oog op het komend Olympisch seizoen is het beter om de piekmoment echt goed uit te kiezen. Het zit namelijk zo dat Griet op haar OS nummer (200VLinder) hier in Belgie niet echt de tegenstand geeft om haar te pushen naar die 2'10"90 (Limiet voor de OS). Daarom dat we gekozen hebben om na het BK ze 3dagen rust te geven en dan opnieuw op stage te vertrekken, deze keer gaan we voor de eerste keer op hoogte (http://www.carsierranevada.com/en/inicio/index.php). Het is de eerste keer dat we op hoogte gaan, dus enige voorzichtigheid is zeker van toepassing. Vermits ik voor wat misschien wel het belangrijkste seizoen in mijn coachingloopbaand sta, heb ik samen met mijn familie beslist om vanaf september halftijds te gaan werken. Dit om Griet gewoonweg beter te kunnen coachen en trainen - het zal zowieso niet eenvoudig zijn om de limiet te halen. Daarom dat we er alles moeten aandoen om ervoor te zorgen dat alles puzzelstukjes te laten passen.Wat betreft mijn eigen sportprestaties, deze zitten op een zeer laag pitje maar ook daar gaat iets aan veranderen. Vanaf maandag ga ik opnieuw beginnen te lopen en fietsen - heb het gewoon veel te veel gemist dus daar komt verandering in.Dus kom maar dagelijks kijken naar updates,Dirk

17:25 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-08-07

Re-start

Vanaf volgende week opnieuw up-dates van het doen en laten van deze jongen. Door allerlei zaken heb ik mijn blogje eventjs aan de kant moeten zetten maar daar gaat verandering in komen. Dus kom vanaf maandag opnieuw dagelijks kijken naar mijn blogje.Dirk

12:43 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-06-07

Schoolloopje

Vandaag iets anders dan zwemmen - op school van mijn meisje werd er een schoolloop georganniseerd. Iedere klas zou een vast parkoer afleggen op school - zo moesten de kleutertjes 1toertje doen - 1ste leerjaar 10min lopen - 2de 12min - 3de 15min - 4de 20min - 5de 25min en het 6de leerjaar 30min. Iedere leerling moest op zoek gaan naar iemand die met hen wou meelopen. Uiteraard hadden mijn meisjes het aan mij gevraagd - dus met Lotte zal ik 1toertjes en met Antje 10min. Nu had ik aan Griet - die tevens Meter is van Lotte gevraagd om samen met Lotte te lopen (we hadden niets gezegd tegen Lotte dus het zou een leuke verassing worden voor haar). Je had Lotte haar oogjes moeten zien toen haar meter verscheen op school - op z'n moment krijg word ik wel een beetje emotioneel. Omstreeks 18u30 werd het eerste kleuterklasje op gang geroepen - heel de school telde af vanaf 10. Ons Lotte samen met Griet op kop- haha zo zalig om te zien. Iets later was het mijn beurt - Antje had eveneens meegelopen met de kleuters en dit moest ze tijdens haar 10min een klein beetje beboeten (krampen in haar buikje). Maar ze geeft haar heel sterk gehouden en de volle 10min uitgelopen. Papa was ontzettend "FIER" op zijn meisjes :-)Op trainingsgebied met Griet, niet zoveel te vertellen vandaag - 2x getraind en een dagtotaal van 14km. Morgenvoeg om 09uur hebben we in de Wezenberg onze Intake gesprek met Inge (Diëtiste) en daarna training. Afhankelijk van deze training gaan we zien of we zondag ook een training gaan doen.Morgennamiddag ga ik met Frank (BigChief van GOFIT) het parkoer van de March Hermans Classic verkennen. Het is namelijk zo dat Frank deze 1/2 triathlon gaat meedoen en hij had graag het fietsparkoer al een gefietst. Hopelijk kunnen we het droog houden.

20:35 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-07

 

verdictMoet eerlijk toegeven dat ik niet zo goed geslapen heb de vorige nachten. Waarschijnlijk komt dit omdat de verwachting toch altijd groot zijn of misschien is het wel zo dat een trainer/coach gewoon bevestiging moet krijgen dat hij/zij goed bezig is. Nee laten we eerlijk zijn, uiteindelijk heb ik weinig gedaan de laatste maanden op het gebied van begeleiding van Griet. Wanneer zij in de States zit dan traint ze voor de volledige 100% onder de vleugels van Coach Fleck – punt ander lijn. De reden van mijn onrustig slapen komt hoogstwaarschijnlijk door dat ik wil weten hoe ver we staan op de planning. Rond 10:30 kreeg ik via mijn e-mail checker de boodschap “You have mail Sir” – het was een e-mail van Prof. Marina Goris van de KUL die voor onze de dag ervoor de onderwaterweging had uitgevoerd. Ik kreeg nog niet de tijd om de e-mail en zijn bijvoegsel te lezen of mijn gsm begon reeds de bibberen. Het was Marina reeds aan de lijn – is dit goed of slecht, snel werd duidelijk toen ik mijn ogen liet vallen op de resultaten : 25.44% lichaamsvet – 0.77% meer dan vorige keer! Dit was echt niet het resultaat waarop we zaten te wachten. Nog maar eens het bewijs dat je soms behoorlijk fout kan zitten in je schattingen. Nu is het zo dat ik niet de enige was dit van mening was dat Griet er veel fitter uitzag. Marina stelde voor om onmiddellijk met Inge De Ridder – Diëtiste een strak voedingschema op te stellen en zeker de optie te bekijken om een 3tal trainingen te voorzien waarbij de vetverbranding optimaal wordt gestimmuleerd. Welke sport is er beter dan lopen om vetverbranding optimaal te stimmuleren? Sinds gisteren is Griet ook begonnen met het invullen van een voedingsboekje – hierin moet ze 4dagen alles noteren wat ze eet en drinkt. Zaterdag gaan we rond de tafel zitten met Marina – Inge – Griet en mezelf om alles te bespreken en te coördineren.  Ook heb ik deze morgen de resultaten binnengekregen van de lactaattesten – weliswaar enkel het papierwerk. De bespreking zal gebeuren maandagnamiddag waar Jan Olbrecht – de man achter de successen van Rutger Beke – Luc Van Lierde – Pieter Van den Hoogeband enz.Ik ken Jan ondertussen al een kleine 20jaar en in al die jaren hebben we altijd een uitstekende relatie gehad.   Verder hebben we gisteren langs geweest bij de krachtexpert Stefan Dex. Stefan gaat voor onze Griet begeleiden voor wat betreft de krachttraining. Nu krachttraining is veel meer dan maar gewoon wat aan gewichten liggen trekken en sleuren. Gisteren heeft Stefan, Griet onderworpen aan een volledig lichaamstest, ellke beweging werd vastgelegd op film om achteraf te bekijken. Aan de hand van deze beelden zal hij specifieke oefeningen geven om de assymetrie tussen de verschillende spiergroepen weg te werken. Ook zal er een programma opgesteld worden op de stabiliteit beter en krachtiger te maken. Volgende week dinsdag zal het voorlopige programma af zijn. Iedere maand zal er een evaluatie gebeuren en eventuele aanpassing doorgevoerd worden. Uiteraard zwemt Griet 2x daags ofwel in het vertrouwde Wezenberg ofwel in haar thuisbad in Kapelle op den Bos.Voila zo zijn jullie weer iets meer op de hoogte, The coach

20:21 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: beijing 2008 |  Facebook |