02-02-08

Super Bowl XLII - Details

header_shield-superBowlSinds een 3tal jaar ben ik een trouwe fan van American Football, tijdens het seizon (september - januari) zit ik iedere zondagavond steenvast voor mijn computer om de live streaming games te volgen. Vorig jaar heb ik voor de eerste keer meegedaan aan fantasy football met the boys (de jongen waar ik vorig jaar mee ben gaan skieën). Heb hieronder een stukje uit wikipedia geplaatst met de uitleg : Fantasy Football is a fantasy sports game in which participants (called "owners") are arranged into a league. Each team drafts or acquires via auction a team of real-life American football players and then scores points based on those players' statistical performance on the field. A typical fantasy league will employ players from a single football league, such as the NFL or an NCAA division. Leagues can be arranged in which the winner is the team with the most total points at the end of the season, or in a head-to-head format (which mirrors the actual NFL) in which each team plays against a single opponent each week. At the end of the year, win-loss records determine league rankings or qualification into a playoff bracket. Most leagues set aside the last weeks of the regular season for their own playoffs. Three major fantasy football sport providers are CBS, ESPN, and Yahoo!. There are also many mini games to go along with the major one.

Vermits ik een rookie was heb ik het niet zo goed gedaan en ben ik laatst geeindigd. Hierdoor ben ik "the commish" voor het volgend seizoen. The commish organniseerd de draft en ziet toe dat er tijdens het seizoen geen onregelmatigheden gebeuren. Normaal is het zo dat the commish iedereen bij hem thuis uitnodigd maar vermits onze groep bestaat uit verschillende nationaliteiten - paar jongens en meisjes uit amerika, canada, england en belgie is dat niet zo eenvoudig. Daarom dat we nu gaan proberen om iedereen in New York te krijgen en daar een gezellig DRAFT weekendje van te maken.

Maar nu zondag 3 februari geeft the Super Bowl plaats. De Super Bowl is een groot jaarlijks Amerikaans sportevenement. Het is de finale van de belangrijkste competitie van het American football, de National Football League (NFL).

In de Super Bowl speelt de kampioen van de American Football Conference (AFC) tegen de kampioen van de National Football Conference (NFC). De AFC en de NFC zijn de twee divisies van de NFL.

Jaarlijks kijken 150 miljoen televisiekijkers, ongeveer de helft van het aantal inwoners van de Verenigde Staten. Buiten de V.S. is dat stukken minder, in Belgie bijvoorbeeld gemiddeld maar 9000 kijkers. Toch is de Super Bowl, vooral in de westerse wereld, vrij goed bekend. Dit omdat het een geliefd onderwerp is in Hollywoodfilms. Het evenement wordt sinds 1984, toen Apple tijdens de Super Bowl de Macintosh computer lanceerde middels een door Ridley Scott geregisseerde clip, ook veel gebruikt als decor voor nieuwe, dure en extravagante televisiereclames.

Nu is het zo dat dit nachtwerk gaat worden indien je deze game live wilt volgen vermits the game start om 06:30 local time dus 00:30 onze tijd en z'n wedstrijd toch snel 4uut in beslag neemt. Daarom hebben Sidney en ik besloten om niet te kijken en pas maandagavond samen te kijken. Dit wilt zeggen dat we maandag geen radio,krant of informatie willen over the uitslag van deze wedstrijd. Dat gaat wat worden!

Gisteren ben ik ook opnieuw naar Gunther geweest en het is al veel beter met mijn nek maar toch nog niet voldoende om te gaan lopen.

Griet is nog steeds haar trainingen aan het afwerken en begint stilaan ook opnieuw gezond te geraken, wat de voorbije 2maanden niet echt het geval was. Ook zijn we wat kleine aanpassing aan het doen aan haar zwemslag, soms ligt het verschil tussen goed of slecht zwemmen in details. Gisteren hebben we voor de eerste keer een setje gedaan in vlinder en de aanpassing in praktijk toegepast. Uiteraard is het niet eenvoudig om plots anders te zwemmen maar ze doet het prima. Ik heb het gevoed dat ze relaxer aan het zwemmen is hierdoor wat uiteindelijk minder kracht kost. Kracht die ze dan weer kan gebruiken om sneller te zwemmen. En dat is toch waar het allemaal om draait nietwaar....

11:09 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |