22-08-07

Recathlon Kapelle op den bos & Spinningles Tienen

Zondagmiddag ben ik eens gaan kijken naar een Recathlon te Kapelle. Het was best leuk vermits ik veel bekende gezichten ben tegen gekomen, voornamijk oud zwemmers van mij. Enkelen zijn ondertussen getrouwd en hebben reeds kindjes - deju wat worden we oud, waar is de tijd dat ze braaf iedere dag hun baantjes kwamen zwemmen. Eveneens heb ik een aantal GO-fitters gezien die ook nog eens waren ingeschreven - sommige in een TRIO team anders individueel (knap gasten). Moet wel eerlijk toegeven dat het kriebeld om al dat zwem-fiets en loopgedoe bezig te zien. Maar voorlopig zal alles moeten wijken voor Griet en onze ambitie om naar de OS te gaan.

Ook was het aangenaam om een tijdje met Bruce Almighty te staan praten over zijn prachtig triathlonseizoen. De tijd dat Bruce in het zwembad lag en enkel een paar baantjes schoolslag zwom lijkt nog niet zo lang geleden. Nu komt hij uit het water met de betere triathleten en ik ben ervan overtuigd dat er nog een enorme progressiemarge mogelijk is. De zwemcoach van Bruce - Boris Munster (eveneens geen onbekende voor mij) weet waarmee hij bezig is en als ex-zwemmer en triathleet weet hij als hij andere waar de nadruk moet opgelegd worden. Ik kijk reeds uit naar volgend seizoen!Gisteren ben ik nog een spinningles gaan geven te Tienen, het was weer een tijdjes geleden en dat is het toch altijd weer wat aanpassen. Uiteindelijk is alles prima meegevallen - het publiek was geweldig - en mijn Mateke geeft weer het beste van haar gegeven. Het zal tijd worden dat ik mijn loopschoentjes opnieuw van ondere het stof gaat halen en dat we opnieuw samen de duurloopjes kunnen afhaspelen.

Vanuit de Sierra Nevada krijg ik dagelijks alleen maar positieve geluiden - al weet ik ondertussen uit ondervinding dat we altijd tussen de regelstjes moeten lezen bij Griet. Vrijdag is ze terug thuis en krijgt ze een 2tal dagen rust (misschien dat we zondag een foulike gaan doen door mee te doen aan het BK openwater te Hazewinkel (3000-5000m open water).

12:31 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-07

Update Sierra Nevada

Niets dan positief nieuws vanuit de Sierra. Alles verloopt prima, trainingen gaat goed - sfeer is prima - 24/7 internet en ongelimiteerd downloaden (hihi). Gisteren PM tijdens de training hebben we een 400m Vije slag Submaximaal (85% inspanning) - tijd 4:59. Na aankomst hebben we onmiddellijk een lactaatmeeting gedaan om te kijken of Griet niet te snel aan het zwemmen was. Wanneer je op hoogte bent moet je "heel" voorzicht zijn met intensiteit. Wanneer de intensiteit te hoog ligt dan is de kans op overtraining zeer actueel. Normaal gezien wanneer wij op laaglandniveau aan het trainen zijn dat is de hartslag onze parameter maar op hoogte is deze niet betrouwbaar. Eveneens zijn we begonnen met extra innemen van ijzertabletten vermits er een verhoogde behoefte is door de toegenomen bloedaanmaak en het aanmaak van hemoglobine.Zoals jullie kunnen lezen moeten we met veel rekening houden maar dat maakt het allemaal des te meer spannend.

ToedeloeSierra Nevada

Oh ja bijna vergeten : deze jongen is 40 geworden vandaag (sjuuuut niet verder vertellen eh)

08:28 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-08-07

Waar te beginnen ????

euhhh de titel zegt het allemaal. De voorbije weken waren enorm intensief (coaching - werken - familie) - de weken zijn enorm voorbij gevlogen. Het was echt iedere dag opstaan met zwemmen en gaan slapen met zwemmen. Mijn dagindelin bestond uit training geven - werken en opnieuw training geven. Tussendoor een aantal zaken regelen met de federatie - telefoontjes plegen met het BOIC, afspraken maken met de kiné, diëtiste - lactaattesten enz. Na een 2tal weekjes hier in Belgie zijn we vertrokken op stage richting Castres - waar Tommeke Boonen een ritje geeft gewonnen tijdens de Tour. Tijdens de stage hebben Sidney en ik beslist om Griet niet te taperen voor het Belgisch kampioenschap. Met het oog op het komend Olympisch seizoen is het beter om de piekmoment echt goed uit te kiezen. Het zit namelijk zo dat Griet op haar OS nummer (200VLinder) hier in Belgie niet echt de tegenstand geeft om haar te pushen naar die 2'10"90 (Limiet voor de OS). Daarom dat we gekozen hebben om na het BK ze 3dagen rust te geven en dan opnieuw op stage te vertrekken, deze keer gaan we voor de eerste keer op hoogte (http://www.carsierranevada.com/en/inicio/index.php). Het is de eerste keer dat we op hoogte gaan, dus enige voorzichtigheid is zeker van toepassing. Vermits ik voor wat misschien wel het belangrijkste seizoen in mijn coachingloopbaand sta, heb ik samen met mijn familie beslist om vanaf september halftijds te gaan werken. Dit om Griet gewoonweg beter te kunnen coachen en trainen - het zal zowieso niet eenvoudig zijn om de limiet te halen. Daarom dat we er alles moeten aandoen om ervoor te zorgen dat alles puzzelstukjes te laten passen.Wat betreft mijn eigen sportprestaties, deze zitten op een zeer laag pitje maar ook daar gaat iets aan veranderen. Vanaf maandag ga ik opnieuw beginnen te lopen en fietsen - heb het gewoon veel te veel gemist dus daar komt verandering in.Dus kom maar dagelijks kijken naar updates,Dirk

17:25 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-08-07

Re-start

Vanaf volgende week opnieuw up-dates van het doen en laten van deze jongen. Door allerlei zaken heb ik mijn blogje eventjs aan de kant moeten zetten maar daar gaat verandering in komen. Dus kom vanaf maandag opnieuw dagelijks kijken naar mijn blogje.Dirk

12:43 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |