18-06-07

Lactaattesten + onderwaterweging

Olbrecht

The Road to Beijing : Vorige week hebben we rustig een aantal trainingen afgewerkt met als doel, de jetlag zo snel mogelijk te verwerken. Vanaf vandaag zijn we begonnen aan het eerste deel van onze missie en dat is namelijk zo hard mogelijk zwemmen op het BK. Normaal waren we van plan om naar de UK Open te gaan in Sheffield. Maar dit gaat niet door, de reden hiervoor is omdat ze geen gezwommen tijd geeft in een 50m bad (olympisch bad). Daar al haar wedstrijd in Ohio gezwommen worden in yards - die amerikanen moeten toch altijd anders zijn dan andere nietwaar - voldoet ze dus niet aan het reglment in de UK. Hierdoor moeten we ons zomerplannign volledig veranderen - hop hier gaat mijn planning - versie 2.0 komt eraan. Heb z'n gevoel dat we tegen december waarschijnlijk wel zullen zitten aan versie 195 of zoiets.

Vandaag geeft ze 2x getraind, de eerste keer 's morgen in Kapelle op den Bos , haar gemeente en de 2de keer in de Wezenberg (Ruth kent dit bad wel). We hebben 's morgens een rustige training afgewerkt van +-5000m en voor de 2de training hebben we reeds eens kunnen testen hoe het stond met haar niveau. Als hoofdset hadden we :

2setjes van :

800CR in 9.45  45R T9'37

4X50Vl  V45" T +-34"50

400 CR in 4.50 30R  T 4'40

3X50D V40" T +-34"50

200 CR in 2.22 T 2'20

100 LOS

Hiermee waren we best tevreden, niet super maar ook weer niet slecht. We hebben al andere toestanden meegemaakt Cool na terugkomst van de States. Vandaag hebben we ook definitief beslist waar we deze zomer onze trainingskamp gaan opslaan namelijk Castre - Zuid Frankrijk. We vertrekken op 01Juli en blijven daar 3weken, nu hoor ik iedereen al zeggen Wow wat een gelukzak. Maar het is zo dat Griet de eerste week alleen zal gaan, allé dat is ook weer niet waar. Ze gaat me met een bevriend trainer van Tienen, die gaat met zijn club eveneens naar Castre en ik weet dat ze bij hem in goede handen is. Hij geeft trouwens ook een zwemmers die studeert in Ohio dus voor Griet is dat altijd leuk.

Morgen is een drukke dag op trainingsgebied. Morgenvroeg moeten we reeds omstreeks 07uur in de Wezenberg zijn. De reden hiervoor is dat we lactaattesten hebben met Jan Olbrecht - ben eens benieuwd wat de resultaten gaan zijn. Het is ondertussen toch al een 3tal jaar geleden dat we lactaattesten hebben gedaan. Maar vermits wij nu toch iets nauwkeuriger moeten trainen is alle informatie nuttig. Want "meten is weten" nietwaar.

Na de lactaattesten rijden we onmiddellijk door naar de universiteit in Leuven waar Griet een onderwaterweging gaat laten uitvoeren.

Onderwaterweging berekent het lichaamsvolume als het verschil tussen het lichaamsgewicht in lucht en het lichaamsgewicht onder water (archimedes). De techniek wordt uitgevoerd in een grote watertank. De proefpersoon ademt volledig uit onder water en zijn gewicht wordt dan geregistreerd. De densiteit wordt dan a.h.v volgende formule berekend :
 

D= W/( W-Wd/dw) – (RV+GI)

W is het lichaamsgewicht, Ww is het gewicht onder water, dw is de densiteit van water, RV is de correctie voor het residueel longvolume, and GI is de correctie voor het volume gas in de gastrointestinale tractus (150 mL). Het percentage lichaaamsvet wordt dan berekend a.h.v de Siri formule.

Na deze drukke voormiddag gaan we rustig iets eten en kunnen we in de namiddag eindelijk eens bijpraten. Want als er één ding is dat ik toch wel gemist heb met Doly (nickname van Griet) dan zijn het de gesprekjes - roddeltjes en nog van alles.

The Coach

 

21:03 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: beijing 2008 |  Facebook |

Commentaren

Sheffield dan mag je je nog zo professioneel omringen, er kan nog altijd iets fout gaan. Niks van aantrekken; de prijzen worden aan de meet uitgedeeld!

Gepost door: geert | 19-06-07

De commentaren zijn gesloten.