07-06-07

The Road To Beijing 2008

Img212053952

 

Hey iedereen,

Mea Culpa x1000, veel te lang heb ik gewacht om opnieuw iets van mij te laten horen. Na de marathon van Rotterdam, waar ik ontzetten heb van genoten en dit ondanks de hitte, was er een gebrek aan motivatie om te lopen. Waarschijnlijk kwam dit omdat je al die maanden hebt toegeleefd naar iets groots. Nu dit achter de rug was stond ik plots stil bij de gedachte van : mhhh wat is het volgende doel. Deze jongen moet een doel hebben om naar toe te werken en Eindhoven was nog veel te ver af. Ook was het eventjes tijd voor quality family time alsook voor al die werkjes en administratieve rompslomp die tijdens de voorbereiding om de marathon waren verwaarloosd en blijven liggen. Toch heb ik geprobeert om, wanneer ik er zin in had, de loopschoentjes geregeld uit de kast te halen om een kort duurloopje te doen. Moet eerlijk toegeven dat deze duurloopjes niet altijd van een leie dakje verliepen. Wanneer je eventjes uit je vast ritme bent van dagelijks te lopen, merk je pas hoe snel je conditie achteruit gaat (allé bij mij toch). Ik ben altijd een type geweest dat veel arbeid nodig geeft en ook kan verdragen om enige resultaat te halen.
Zoals jullie weten en ook wel gelezen zult hebben ben ik ook nog actief als zwemcoach. Wel ook hiervoor ben ik heel intensief mee bezig geweest de laatste weken. Het zit namelijk zo dat Griet volgende week opnieuw in België. Een aantal maanden geleden hebben we de beslissing genomen om een volledig seizoen full time bezig te zijn met zwemmen. Hiervoor zal ze een jaartje haar studies in Amerika onderbreken om zich volledig te kunnen concentreren op het behalen van de limiet voor de olympische spelen. Dit is enkel en alleen maar mogelijk omdat Griet 3jaar geleden de kans geeft gekregen om via een Fullscolarship te studeren aan de Ohio State University. Het is algemeen geweten dat de VS een sportnatie is en dat in tegenstelling met België. Ik heb de laatste weken meerder uren achter mijn scherm moeten zitten om e-mails te versturen naar de zwemfederatie / Bloso / BOIC – tot zelfs onze Topsportmanager Yvo Vanaken. En dit alleen maar om bepaalde mensen te wijzen om hun plichten en om het verkrijgen van datgene waar Griet recht opgeeft. Sinds een 2tal jaar staat zijn op de C-lijst van het BOIC. De C-lijst van het BOIC wilt zeggen dat deze atleten bezien worden als beloftevolle jongeren. Jongeren waarvan ze veronderstellen dat ze eventueel de spelen zullen halen. Op het moment dat Griet op dit lijst terecht kwam moest ik, als coach, een dossier inleveren waarin ik het ideaal traject moest uitschrijven (stages – wedstrijden enz.) om dit doel te bereiken. Nu bijna 2jaar later moet ik diezelfde mensen doe herinneren aan dit traject. Plots zijn alle mogelijke excuses uitgevonden om toch maar niet over de brug te moeten komen om dit traject niet te volgen. Maar ondanks deze bumpy route zijn wij strijdvaardiger dan ooit en blijf ik geloven in onze slaagkansen om volgend jaar augustus in Peking te staan.

Dus vanaf volgende week woensdag kunnen jullie buiten mijn loopverhaaltjes ook mijn coach (zwem) verhaaltjes volgen via deze Blog.

12:02 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Onze "DOLFIJN" is boven water ... Alé ,dat zijn de vooruizichten nogal zeg , tgaat hier de moeite worden om te komen neuzen zo te horen ! HEEEEEEEL VEEEEEEEEL SUKSES ;-)))))) PS Blij je weer te kunnen volgen ;-)

Gepost door: katrien r | 08-06-07

Met zo een zootje ongeregeld aan de top van sportdisciplines is het moeilijk om er ongestoord voor te gaan. Knap werk in elk geval. Volgende week gaan we zeker nog eens samen lopen ... kunnen we werden sakkeren op bovenvermoemden

Gepost door: wim | 10-06-07

De commentaren zijn gesloten.