27-04-07

Koppeltraining

Naast lopen en zwemmen heb ik ook nog een andere passie namelijk fietsen. Iedereen kent het liedje wel van Bodewijn De Groot :

 

“Hoe sterk is de eenzame fietser

Die krom gebogen over z'n stuur tegen de wind

Zichzelf een weg baant”

 

 Wel sinds vorige week heb ik mijn trouwe 2wieler opnieuw van stal gehaald, niet dat ik haar volledig had verwaarloosd maar door de specifieke marathontraining was er gewoonweg geen tijd over. Sinds vorige week woensdag zijn we opnieuw zoals 2 tortelduifjes – we krijgen gewoonweg niet genoeg van mekaar.

 

Heb dit ook laten weten aan Mario dat fietsen gewoonweg een onderdeel gaat worden van mijn trainingen - vanaf het moment dat de specifieke marathontraining ter voorbereiding van Eindhoven eraan komen – zal dit opnieuw op een laag pitje komen te staan.

 

Omdat het niet altijd eenvoudig is om enerzijds al mijn loop/fiets trainingen tot een goed einde te brengen en anderzijds de taken die bij een gezin horen ook niet te verwaarlozen is het soms balanceren op een zeer dunnen koord. Hierdoor moet je soms trainingen combineren om tijdswinst te creëren. Dit was het geval gisteren: op het programma – fietsen woonwerk en een looptraining (7km: 1km inlpn. – 500m T2’15 – 1km loslopen en opnieuw 500m T2’15. Vermits ik gisterenmorgen vrij laat vertrokken was naar kantoor (opgestaan met de kindjes en samen met het gezin een lekker ontbijt genomen – wat niet veel voorkomt vermits ik meestal al om 06uur de deur uit ben) was ik ook niet vroeg terug thuis -18uur. Daarom dat ik tijdens de dag besloten had om een koppeltraining te doen maw onmiddellijk na het fietsen vertrekken voor de looptraining. Zo gedaan – zo gefikst, thuis komen – loopschoenen aan, petje op, nog eens goed drinken en hup weg waren we. Mijn buren die achter aan de tuin hun auto aan het kuizen waren en mijn zonet tegen hoge snelheid zagen binnen fietsen, keken verbaast – en ze zijn toch al wat gewoon van mij hoor - dat ik enkele minuutjes later weer naar buiten kwam in looppas. Rudy, de buurman, riep me nog toe – “Zot zijn doen blijkbaar toch geen pijn”.

De eerste inloop kilometer liep verwonderlijk heel goed – normaal gezien wanneer je onmiddellijk na het fietsen begint te lopen voelen je beentjes precies aan alsof je aan het lopen bent in het luchtledige. Na het inloopgedeelte was het nu het moment om te versnellen – ook dat verliep allemaal buitenverwachting zeer soepel. Het enige waar ik toch wel wat last van had was de warmte – blijkbaar ben ik toch niet het type dat goed tegen de hitte kan. Dus na 7km en een uitstekend loopgevoel, opnieuw naar binnengelopen waar mijn vrouwtje en kinderen de tafel in de tuin reeds hadden gedekt en het eten al klaarstond.

Wat moet een man nog meer hebben ???????????? 
 

 

  

 

11:23 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Wat moet een man nog meer hebben? Waar wil je dat ik begin?? ;-)

Gepost door: geert | 27-04-07

druk bezet man daarom kon ik je niet bereiken gisterenavond ... zal het straks nog eens proberen ... Over fietsen gesproken ... gisteren nog een fietser gezien die aangereden was door een vrachtwagen ... zonder in detail te treden was ik er toch eventjes niet goed van (en we zijn ondertussen al wat gewoon) ... weet niet precies hoe het gebeurd is maar wees toch maar voorzichtig ... wetende dat veel fietspaden te slecht zijn om op te rijden en dat volgens mij ongeveer de helft van de automobilisten zelfs niet eens een rijbewijs zou mogen hebben blijft het link om op je stalen ros door drukke buurten te scheuren. Soit, we spreken wel iets af ....

Gepost door: wim | 27-04-07

Nog niet aan een "triathlonneke" gedacht... da zou nog wat voor jou zijn ,EN niet te vergeten alle goede sportlui hebben een "sterke vrouw" achter hun staan , DUS!!!!!! je hebt alles bij de hand ;-)))

Gepost door: katrien r | 27-04-07

ook ik... kruip wel 's graag op mijn mtb'ke - maar om dan vlak daarna nog te gaan lopen...das nog wat te zwaar voor me :-)
Greets, en geniet nog van het sporten !

Gepost door: Steven | 02-05-07

De commentaren zijn gesloten.