13-04-07

You'll Never Walk Alone

Nee nee ik ben niet van de aardbol verdwenen, enkel de tijd ontbrak mij om tijd vrij te maken om te bloggen (sorry). Beetje vreemd natuurlijk gezien het feit dat ik heel de week alleen thuis was (vrouw en kindjes op vakantie naar Vlieland). Heb van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te rusten – heel veel rusten en natuurlijk te lopen met mijn Mateke. Moet zeggen dat mijn Mateke heel goed gezorgd geeft voor mij (jammie jammie lekker eten) – Thanks Suske :-)
Het lopen deze week stond volledig in het teken van de tapering – het af- en opladen van koolhydraten (beter bekend als Carboload). Moet zeggen dat het koolhydraatarm niet van de poes was – mijn lichaam was behoorlijk in de war. Het is zo dat ik altijd een flinke jongen ben als het gaat over eten – als je dan plots je lichaam om een minimum aan koolhydraten zet dan is het niet meer dan normaal dat het in staking gaat. De eerste dag ging het nog behoorlijk maar dag 2 was een marteling – ik voelde me echt zoals een vod. Heb dan ook na mijn bezoek aan de kiné (sportmassage) een beetje gezondigd door het eten van een boterham met choco. Heb het afladen volgehouden tot woensdagmiddag – toen werd ik op kantoor blijkbaar wit in mijn gezicht (volgens de collega’s) en ben dan maar beginnen te eten. Sinds donderdag ben ik gestart met de Carboloading (Energy Fuel van Trisport) en moet zeggen dat ik mij echt voel vollopen van energie. Het gevoel in mijn lichaam is echt geweldig.
Wat betreft het loopgevoel deze week kan ik jullie melden dat het ééntje is van ups and downs. Dinsdag tijdens het laatste duurloop – juist tijdens het afladen – voelde ik mij echt slecht alhoewel de hartslag aangaf dat het prima was. Woensdag – ondanks het feit dat ik niet moest lopen – was echt een offday qua gevoel. Nu is het wel zo dat dit een normaal gevoel is.Dit komt omdat al de losgemaakte afvalstoffen in je bloed zitten en dat je hierdoor echt het gevoel het dat je een volgelopen watervat bent. Gisteren heb ik mijn laatste loopje gedaan als voorbereiding op Rotterdam. De bedoeling was om een wisselloop te doen met ergens een 3*2km aan wedstrijdtempo. Na eerst wat losgelopen te hebben begon ik aan de tempo’s, vanaf de eerste stap voelde de beentjes mij prima gezind waren. Komt daarnog bij dat de hartslag mij een prima signaal gaf "gast het gaat prima". Omdat het zo prima verliep heb ik ook nog de 2de 2km gedaan en dan was het kopje zo tevreden dat ik het niet meer nodig vond om nummer 3te doen. Dus ben rustig naar huis gelopen, lekker mijn kipje met rijst naar binnen gespeeld en mijn sporttas klaargezet voor Rotterdam.

Ik ben er klaar voor – nu hopelijk het zonnetje niet te hard zijn best gaat doen.
Bij deze wil ik iedereen “GOOD LUCK” toewensen bij het lopen van zijn marathon. Aan diegene die in Rotterdam lopen – tot zaterdag om 16uur aan de beurs.
Good things come slow - especially in distance runningDirk

09:14 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

veel succes in rotterdam , go for it en zet daar maar een prima tijd neer .

Gepost door: roadrunnerke | 13-04-07

You ' ll never walk alone Je hebt een prima voorbereiding achter de rug, Dirk.
Geniet ervan en wellicht tot zaterdag aan de beurs

Gepost door: frank spencer | 13-04-07

batterijen verder opladen.. én vooral nog goed rusten...om dan zondag in R'dam te vlammen, maar ook vooral te genieten van het lopen zelf, en de ambiance die er heerst.
Succes alvast,Dirk !

Gepost door: Steven | 13-04-07

Go Dirk .... Go Super veel succes gewenst ... ik kijk nu al uit naar je blog van maandag .... hopelijk wordt het niet te warm zondag ... Inderdaad een quasi perfecte voorbereiding!!! Moet dik in orde komen... GA ERVOOR!!!!!

Gepost door: wim | 13-04-07

Tot zaterdag! Hey Dirk,
Ik heb tijdens de tapering-off ook ups and downs gekend. Blijkbaar typisch voor deze perdiode. Je gaat elk mankementje zo uitvergroten dat het lijkt alsof er iets heel erg mis is. Maar niks van jong, zondag sta je daar niet meer bij stil en ga je gewoon lopen. Wij zullen zeker op de afspraak zijn morgen om 16 uur. Tot dan.

Gepost door: Christophe | 13-04-07

Succes veel geluk in Rotterdam. Wees toch voorzichtig, het weer kan in het nadeel zijn. Genoeg drinken tijdens de run.
Ik beperk me tot de 10 Km van mechelen vandaag!

Gepost door: Geert | 14-04-07

De commentaren zijn gesloten.