09-04-07

Weekendverslag en paasmaandag

Hey gasten,

Nee nee ben jullie niet vergeten maar gewoonweg te druk om mijn blog aan te passen. Zaterdagmiddag heb ik mijn laatste wisselloop gedaan (4*4km WT). Vertrokken in Buggenhoutbos zonder Garmin, dus dat werd een beetje op gevoel lopen. Had me voorgenomen om volledig te vertrouwen op mijn hartslag - dus maw niet sneller dan 156(5slagen onder mijn omslagpunt - al denk ik dat door het trainigsvolume mijn omslagpunt nu wel iets hoger zal liggen). Hop weg waren wij - mijn mateke iets achter mij. Ik had het gevoel dat ik sneller liep dan marathontempo (gevoel 4'45) doch mijn polar gaf een perfecte hartslag weer. Tijdens de laatste blok van 20min kreeg ik plots last van buikkrampen, er stond mij niets anders op dan de bosjes op te zoeken. Daarna ging het opnieuw prima en kon ik beginnen met mijn achtervolgingsloop op mijn Mateke - die ondertussen verder gelopen was. Zonder mij echt te forceren kreeg ik haar snel in het visier en kon ik het gat snel toelopen zonder mij echt te forceren. Dit waren echt de laatste % die ik nog nodig had in training om zowel fysiek als mentaal volledig klaar te zijn voor Rotterdam.
DDL08042007LPN
Zondagmorgend hebben we onze laatste lange - alhoewel lang??? wat is 18km als je de laatste weken duurloopjes hebt gedaan van 35-30-28 nietwaar. Vertrokken met een lekker warm zonnetje met geregeld een zacht fris windje - hopelijk is het zondag ook zo. Vandaag was ook de tenue test - gelopen in mijn wedstrijdkledij en moet zeggen dat het prima was. Dus weeral één probleem minder om zorgen over te maken.

Vanaf vandaag - maandag - ga ik de raadgevingen van Mario proberen om 3dagen koolhydraatarm te eten en de laatste dagen voor de marathon te carboloaden - eens kijken welk effect dit gaat geven. Kan jullie nu al vertellen dat het serieus aanpassen is, vooral als je gewoon bent om een stevig ontbijt te nemen.

14:07 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

aanpassen dat kunt ge wel zeggen dat het seriues aanpassen is . Ik heb het er nog nooit zo moeilijk mee gehad dan nu , maar we houden vol he !! Morgenn kunnen we al wat lekkersis en nu zit van te dromen weer eten

Gepost door: mario | 11-04-07

Dacht al dat ge mee was met de "paashaas" maar aan jullie 'dieet' te zien kon da ook al niet , amai je bent hééééél goed bezig ,als de marathon zo goed zal zijn (en daar is geen twijfel aan)als de voorbereiding wel dan zal het "in de pokcet" zijn hoor ! volhouden ,ik duim alvast ...

Gepost door: katrien r | 11-04-07

Dirk .... leeft ge nog ????

Gepost door: wim | 12-04-07

Warm Het grote voordeel voor komende zondag, is dat je niet zult kunnen klagen van het koude weer
Succes in R'dam

Gepost door: Byrntie | 12-04-07

R'dam dat wordt lekker zonnebaden in Rotterdam!! Véél succes en héél veel fun en we zien elkaar zaterdag of zondag hé!!! Tot dan!!!

Gepost door: Ruthje | 13-04-07

De commentaren zijn gesloten.