06-04-07

Great feeling

De rustdag van gisteren was een godsgeschenk, het gevoel in de beentjes bij het krieken van de dag was hoopvol. Rond 16uur ben ik samen met mijn Mateke (wie anders natuurlijk) vertrokken voor 2toertjes in Buggenhoutbos (+-13k). Tijdens deze duurloop hebben we om de 5min een korte submaximale versnelling gedaan van 15sec - deed al eens goed om wat sneller te lopen en dit bevorderd ook nog eens het herstel - dus maw 2vliegen in één klap :-)

Eens thuis heb ik nog wat quality time doorgebracht met mijn kids vermits ze morgenvroeg vertrekken naar Vlieland (zal mijn varkens toch missen - al zal de rust thuis ook wel zijn charmes hebben). Rond 21u30 had ik nog een afspraak bij de kiné- de kwetsuren aan de adductoren lijkt verleden tijd - ik wist dat het goed zat vermits ik al een dag of 2 tijdens het lopen niets meer voelde. Gunther (de kiné - tevens een oudzwemmer van mij - altijd handig nietwaar) heeft mij dan uitgenodigd om op paasmaandag bij hem te komen eten en een herstelmassage. Nu een massage op zich is wel best leuk maar een herstelmassage is toch nog iets anders. De bedoeling van z'n massage is om de verzuurde of verkrampte spieren los te maken, het wegmasseren van verharding in de spieren. Meestal zit de verzuring of verharding vrij diep in de spier, hierdoor gaat hij toch vrij hard in de spier moeten masseren. Uit ervaring weet ik dat je meestal een 2tal dagen na z'n massage je niet echt lekker voelt. Uiteindelijk gaat ook dat gevoel weg en hebben achteraf springbeentjes.

Straks wat loslopen, zaterdag een wisselloop (4*4km) en zondagmorgend een duurloop van 18km. Zondagnamiddag languit op de zetel en kijken naar de Ronde van Vlaanderen (Go Flandriens)

09:22 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nog een die klaar is ... voor zijn marathon , amai ik moet daar echt naar op kijken :-o da ga wat worden ginder in Rotterdam zeg!
ik duim alvast

Gepost door: katrien r | 06-04-07

Gaat goed en je bent klaar voor Rotterdam.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 07-04-07

De commentaren zijn gesloten.