01-04-07

Laatste LSD en nu Taperen

Vandaag stond het tweede deel van het weekend "tweeluik" op het programma. Vermits morgen mijn auto naar de garage (in Berchem) moet voor een groot onderhoud en het organisatorisch niet te regelen was om dit morgenvroeg te doen. Heb ik maar beslist om de auto reeds vanmiddag naar de garage te brengen en van daaruit de laatste duurloop van 30km te plannen. Om niet me de drankgordel te lopen - want voldoende drinken was vandaag wel ECHT nodig met dit warme weer - heb ik mij pa opgetrommeld om ons te begeleiden met de fiets. Altijd leuk om mijn pa mee te hebben - als doorwinterde sporter (64jaar en nog iedere dag op de fiets (+-60km per dag) en een ervaren rat in het lopen van marathons - besttijd 3'12 op 58jarige leeftijd. Afgesproken aan de ingang van "Den Brandt" - met een beetje vertraging hebben we mekaar gevonden (hij stond aan de verkeerde ingang) en weg waren we. Ondanks dat het de bedoeling was om tempo 6'30 te lopen ging het bij ons beide prima (hartslag bleef laag) en besloten we om het tempo 6' aan te houden. Met mijn pa als gids liepen we via Wilrijk - Aartselaar - Hemiksem - Niel - Boom om uiteindelijk bij mijn thuis in Willebroek aan te komen. De tijd vloog echt voorbij want mijn pa is een echte babbelkous en in zijn sappige antwarps accent hebben we wel meermaals gelachen. Dus na 3:04:14 en 30.5km onder de gordel liepen we voldaan via de garage, de tuin binnen. De voorbereiding op Rotterdam zit er op, nu rest er ons alleen nog wat fijnafstelling maar vooral RUST. WIJ HEBBEN DAT UITSTEKEND GEDAAN MATEKE - bedankt voor de vele kilometers die we samen hebben gelopen!
Tapering - bij mij is het zo dat tijdens de tapering en vooral tijdens de 4de dag ik mij echt miserabel voel maar dat is niet meer dan normaal. Het is wetenschappelijk bewezen dat na ongeveer 4dagen de vermoeidheid uit je lichaam aan het komen is. Dus met dit in mijn achterhoofd weet ik dat ik mij geen zorgen moet maken binnen een paar dagen.

Nu lekker eten en voldoende na drinken en dan nog wat blogjes lezen. Toedeloe

19:32 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

klaar ook jullie zijn er volledig klaar voor!! En nu maar lekker rusten, zal deugd doen! ;-)

Gepost door: Ruthje | 01-04-07

chapeau jong meer moest dat niet zijn ... ge zijt er klaar voor!

Gepost door: Koen | 01-04-07

KLASSE ... D'as pure klasse "niet meer en niet min" wij kunnen daar enkel van dromen ;-) Rotterdam mag nu rap komen zeker ???

Gepost door: katrien r | 02-04-07

knie inderdaad, deze pijn heb ik enkel na een superlange duurloop. thx voor de tip

Gepost door: Koen | 03-04-07

De commentaren zijn gesloten.