31-03-07

Duurloop via fietsknooppunten

fietsknooppuntenVandaag stond er een duurloop van 20km op het programma @6'km. Vermits ik ondertussen bijna iedere steen-wortel ken in Buggenhoutbos of langs de Schelde wou ik eens op verkenning gaan in Duffel. Thuis eerst de fietsknooppunten kaart opengevouwd en een route uitgestippeld. Daarna met mijn Mateke richting Duffel gereden - auto geparkeerd op de markt en gezocht naar ons startpunt "66". Het was zalig lopen via het netekanaal en langs wegentjes waar wel 100de schapen stond. Inwoners van Lier worden dan ook als spotnaam Schapenkoppen genoemen omdat indertijd bij het onstaan van de stad kozen voor een schapenmarkt inplaats van voor een universiteit. Op het einde van onze duurloop kwamen we terug aan in Duffel en op een zijgevel van een huis was er een oud wegwijzerbord geschilderd - je kent die wel zo met geel en zwart. Wat er nu zo leuk aan was dat er opstond "Lier 6km - Rotterdam 110km" Haha, ik zie tegen mijn mateke- allé zijn we weg :-) We hebben er echt van genoten en kijken uit naar het tweede gedeelte van ons laatste zware trainingsweekend - lange duurloop 30km. Ook hier gaan we op verkenning - ik moet morgen mijn auto naar de garage doen in Berchem, zodat ze er maandagmorgend onmiddellijk kunnen aan beginnen. Heb al een idee'tje in mijn hoofd hoe we gaan lopen. Morgen lees je daar meer over :-)


Loop ze goed en tot later

18:18 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-03-07

Onmoeting met Blogger Wim in het Park Den Brandt

Park Den Brandt werd de plaats waar we hadden afgesproken om "eindelijk" eens samen te lopen. Door verschillende omstandigheden waren we er nog niet in gelukt om dit te doen. Samen hebben we gezellig 4 toertjes gelopen en natuurlijk lekker gebabbeld over koetjes en lopen :-)

Wim dit moeten we zeker meer doen!! Park "Den Brandt" roept voor mij heel veel herinneringen op - als jonge knaap heb ik daar mijn eerste meters gelopen toen ik de overstap had gezet van zwemmer naar triathleet onder begeleiding van Claude van den Hurk (nu in het begeleidingsteam van Rutger Beke). Het was ondertussen 15jaar gelenden dat ik daar gelopen heb en moet zeggen er is nog niets veranderd. Je vindt daar op ieder moment van de dag wel een loper die jou tempo aan het lopen is. Je hebt daar geen lastige wandelaars die denken dat het pad alleen maar van hen is. Park "Den Brandt" is de place to be voor lopers!

morgen duurloop van 20km tegen 6'km en zondag mijn laatste lange duurloop 30km. Daarna gaan we de taper inzetten en dan zal rust een HEEL belangrijke plaats in het schema innemen. De punten worden op de I gezet en kunnen we stilaan alles klaarmaken voor Rotterdam. Ik kijk er echt naar uit :-)

19:35 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-03-07

Happy B'day van mijn vrouwtje & Hot legs

Hot legsVandaag stond de volledige dag in het teken van de verjaardag van mijn vrouwtje. Had zonder dat ze het wist een dagje verlof genomen om haar eens te verrassen met een lekker etentje thuis - alles leuk versiert (ballonen), kado'tjes-bloemen enz. Had de kids mee in het complot genomen dus vanaf het moment dat ze thuis kwam was het echt leuk om te zien. Heb weer voldoende punten gescoord zodat ik weer een aantal maanden verder kan met lopen :-)


Vermits ik heel de dag thuis was heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn beetjes te scheren - jaja sommige vinden dat jannette streken, andere noemen dat ijdelheid. Noem het zoals je wilt- ik vind het gewoonweg zalig om de frisse wind te voelen op mijn beentjes. Waarschijnlijk is dat iets wat ik heb overgehouden van mijn zwemperiode - Taper and shave. Het voelde echt geweldig tijdens mijn duurloopje deze avond - ik weet niet of het door het scheren kwam maar ik liep echt gemakkelijk en mijn hartslag was ook prima. Hopelijk gaan we niet te vroeg in vorm zijn :-( :-)
">"Polarfile hieronder
DDL29032007LPNHet eerste piekje naar beneden kwam doordat mijn Forerunner weer lastig deed, de tweede piek was een plaspauze (mijn mateke liep door dus moest eventjes tempo maken) - piek naar boven was eventjes doortrekken op de brug van Kapelle op den bos - piek naar beneden was weer plaspauze.

20:28 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-03-07

The Sun is shinning (Bob Marley)

YES, zeg nu zelf - wie kan er niet genieten van dit weertje! Het was gewoon zalig om te lopen en dit zeker na een rustdag. Ik weet goed genoeg dat rust even belangrijk is dan training maar als de beentjes kriebelen en de loopschoenen staan voor de deur uitdagend te knipperen - dan is het toch wel moeilijk om daaraan te weerstaan hoor. Bon, ik heb met flink gehouden en niet gelopen - ben zelf heel vroeg mijn bedje gaan opzoeken

Vandaag was het weer prikkeldag - versnellingen van 1km en dit 10x - rust was gelijk aan 100m wandelen en 100boemelen. Om 16u30 stond mijn Mateke stipt aan de deur en weg waren wij. Eerst rustig 3km ingelopen en dan vertrokken voor de training - ik liep mijn 1000'tjes tegen 5' en Viv'ke tegen 5'20. De eerste 1000 liep ik veel te snel ondanks dat de hartslag toch onder controle bleef - vermits mijn mateke iets na mij vertrokken was en mij als mikpunt gebruikte liep ook zij veel te snel (zelfs met wind tegen). Na 4keer 1000m liepen we de blauwe bruggen over en konden we genieten van wind mee - ook gaf de zon nog meer dan voldoende warmte zodat ik zelf de resterende 1000de heb gelopen in bloot bovenlijf. Er waren misschien wel fietsers die mij voor zot verklaarde maar als ik zie hoe sommig zich hadden aangekleed (overtrek schoentjes - muts enz.) dan stel ik mij toch wel de vraag wie hier het zotteke is hoor.
Sun is shining, the weather is sweet, yeah

Make you wanna move your dancing feet now

To the rescue, here I am

Want you to know, yall, can you understand?


Polarfile hieronder
DDL27032007LPN
Tussentijden voor de liefhebbers
DDL27032007LPNtijden

20:27 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-03-07

LSD 35km + mental training - Weektotaal 109km

DuracellYES YES YES een duurloop van 35km en een weektotaal van boven de 100km. Daarboven op 9dagen na mekaar gelopen (160km). Deze ochtend ondanks de omschakeling naar het zomeruur en het feit dat we deze nacht om 14u30 wakker zijn gebeld (Nonkel Dirk :-p) - afgesproken met mijn Mateke aan Buggenhoutbos. Vertrokken met volle moed, met in het achterhoofd dat we morgen een rustdag hebben, voor onze op één na langste duurloop (volgende week doen we er nog 2km bij). Vermits we 5toeren gingen lopen hadden we op een vast punt ons drinken en sqeezy's gelegd - zo moesten we niet met die drankriem lopen wat toch altijd leuker is. We waren in de veronderstelling dat we niet veel volk zouden tegen komen maar dat was een vergissing - blijkbaar was Buggenhoutbos een doorsteek voor vele wandelaars van verschillende afstanden. Opzich kan ik alleen maar respect hebben als mensen bewegen maar er zijn er toch altijd bij die denken dat ze het bospad voor hun alleen hebben - opzij gaan is soms echt moeilijk of rechts lopen nog moeilijker. Van bij het vertrek bleef de hartslag prima onder controle - de beentjes hadden zich ooit al beter gevoeld maar het voornaamste was dat ik goed genoeg wist waarvan de vermoeidheid kwam (9dagen lopen en veel trage km's). Na 2toeren mijn eerste sqeezy genomen maar niet voldoende gedronken vermits blijkbaar iemand mijn drinkenbus had omgegooid met als gevolg dat ik halverwege de 3de ronde wat last kreeg van buikkrampen en spierkrampen in mijn tenen van mijn linkervoet. Hiermee wordt nog eens zeer duidelijk dat drinken ZEER BELANGRIJK IS. Bij mij gaan buikkrampen altijd gepaard met "achterklap" (nietwaar Mateke) :-) Ronde 4 eventjes gestopt aan de auto - mijn Mateke had een fles water liggen - en vertrokken voor onze ze laatste ronde. Deze ronde werd echt een mentale strijd met mijn lichaam - gewrichten begonnen toch pijn te doen, buikkrampen begonnen iets heviger te worden (jaja Julie I'm Human :-) ). Op z'n moment begin ik altijd grapjes te maken tegen de mensen die ik tegen kom - één van die grappen was dat ik begon de trommelen zoals dat Duracel konijntje - "met Duracel battarijen blijf je langer lopen :-) want zo voelde ik me ook tijdens deze ronde- Autopilot on-VOR course - deviations from the localizer and glideslope. Na 3u26 (10.17km gemiddelde snelheid) en een gemiddelde hartslag van 129 zijn we dan veilig geland. Het was een zalig gevoel en ben er zeker van dat dit voor mijn Mateke hetzelfde was (Suske - knap gedaan hoor).

Snel naar huis, douche - iets eten en hop naar het moederhuis :-):-)
">"Polarfile hieronder
DDL25032007LPN
De piekjes naar benenden zijn plas- en drankpauzes.

19:54 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Nonkel Dirk

Hip hip hoera - ik ben nonkel :-)

Mijn schoonbroer en schoonzus en hun dochter Famke zijn ouders en zus geworden van "WEER" een dochter. Ze luisterd naar de naam DAFNE - 3.9km en 53cm. Deze nacht werden we plots wakker gebeld door Raf met de melding dat Dafne geboren is om 02u20. Deze middag zijn we gaan kijken.
index_006

19:23 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-03-07

In the Zone

Iedereen die actief aan sport doet komt die fenomeen "In the Zone" wel eens tegen. Ik heb dit vandaag mogen ondervinden tijdens mijn wisselloop - op programma vandaag 3*6km WT Rust=hartslag -100. Samen met mijn Mateke had ik een toertje in gedachte (3km op en 3km terug) - het leukel van op en af te lopen is dat je de wind in je nadeel en voordeel hebt + ik kom mijn Mateke af en toe teggen. Vermits mijn WT 20sec sneller is dan dat van Viv vertrok ik eerst en had zij een mikpunt - wat dan weer motiverend is voor haar. Ipod in de oortje en weg waren we - onmiddellijk het juiste tempo gevonden en de hartslag prima onder controle. Tijdens de 2de 6km voelde ik me echt high - beetje licht in mijn hoofd - beentjes die super aanvoelde en voor de rest was het ik en mijn Ipod. Op zeker moment tijdens het nummer "Mastered Don't Walk Just Run" van Mellow Man. Een nummer uit de film van Marc Heremans, dat je tevens kan downloaden voor 1€. De opbrengst gaat integraal naar de Foundation To Walk Again, http://www.mellowman.be/ Op z'n moment besef je pas hoe gelukkig je bent dat je kan lopen, dat je mag afzien, dat je een sportief mag stellen. Na 12km aan wedstrijdtempo was het tijd voor mijn sqeezy - na 2km voelde ik de sqeezy als een baksteen op mijn maag liggen, waarschijnlijk niet voldoende gedronken na het nemen. Uiteindelijk een schitterend gevoel aan de training overgehouden - de vorm is aan het komen. Morgen de laatste dag training van de eerste zware trainingsblok van 9dagen lopen na mekaar - duurloop 30km Buggenhoutbos (5toertjes) mentale kwestie om zoveel rondjes te doen. Maar ook dat moet getraind worden :-)


">"Polarfile hieronder
DDL24032007LPN

20:43 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |