25-03-07

LSD 35km + mental training - Weektotaal 109km

DuracellYES YES YES een duurloop van 35km en een weektotaal van boven de 100km. Daarboven op 9dagen na mekaar gelopen (160km). Deze ochtend ondanks de omschakeling naar het zomeruur en het feit dat we deze nacht om 14u30 wakker zijn gebeld (Nonkel Dirk :-p) - afgesproken met mijn Mateke aan Buggenhoutbos. Vertrokken met volle moed, met in het achterhoofd dat we morgen een rustdag hebben, voor onze op één na langste duurloop (volgende week doen we er nog 2km bij). Vermits we 5toeren gingen lopen hadden we op een vast punt ons drinken en sqeezy's gelegd - zo moesten we niet met die drankriem lopen wat toch altijd leuker is. We waren in de veronderstelling dat we niet veel volk zouden tegen komen maar dat was een vergissing - blijkbaar was Buggenhoutbos een doorsteek voor vele wandelaars van verschillende afstanden. Opzich kan ik alleen maar respect hebben als mensen bewegen maar er zijn er toch altijd bij die denken dat ze het bospad voor hun alleen hebben - opzij gaan is soms echt moeilijk of rechts lopen nog moeilijker. Van bij het vertrek bleef de hartslag prima onder controle - de beentjes hadden zich ooit al beter gevoeld maar het voornaamste was dat ik goed genoeg wist waarvan de vermoeidheid kwam (9dagen lopen en veel trage km's). Na 2toeren mijn eerste sqeezy genomen maar niet voldoende gedronken vermits blijkbaar iemand mijn drinkenbus had omgegooid met als gevolg dat ik halverwege de 3de ronde wat last kreeg van buikkrampen en spierkrampen in mijn tenen van mijn linkervoet. Hiermee wordt nog eens zeer duidelijk dat drinken ZEER BELANGRIJK IS. Bij mij gaan buikkrampen altijd gepaard met "achterklap" (nietwaar Mateke) :-) Ronde 4 eventjes gestopt aan de auto - mijn Mateke had een fles water liggen - en vertrokken voor onze ze laatste ronde. Deze ronde werd echt een mentale strijd met mijn lichaam - gewrichten begonnen toch pijn te doen, buikkrampen begonnen iets heviger te worden (jaja Julie I'm Human :-) ). Op z'n moment begin ik altijd grapjes te maken tegen de mensen die ik tegen kom - één van die grappen was dat ik begon de trommelen zoals dat Duracel konijntje - "met Duracel battarijen blijf je langer lopen :-) want zo voelde ik me ook tijdens deze ronde- Autopilot on-VOR course - deviations from the localizer and glideslope. Na 3u26 (10.17km gemiddelde snelheid) en een gemiddelde hartslag van 129 zijn we dan veilig geland. Het was een zalig gevoel en ben er zeker van dat dit voor mijn Mateke hetzelfde was (Suske - knap gedaan hoor).

Snel naar huis, douche - iets eten en hop naar het moederhuis :-):-)
">"Polarfile hieronder
DDL25032007LPN
De piekjes naar benenden zijn plas- en drankpauzes.

19:54 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mooi knappe training Dirk, wel jammer van die krampen. Op dat vlak is het natuurlijk wel handig om wat drinken bij de hand te hebben. Maar misschien zat de vermoeidheid van 9 dagen trainen er ook voor iets tussen? Toch chapeau dat je dat 35 km hebt volgehouden!

Gepost door: Ruthje | 25-03-07

prima dat is je weer goed afgegaan . je hebt het idiale mateke om je tot het uiterste te trainen .sqeezy nemen zonder voldoende drinken geeft inderdaat problemen . doe zo verder en hou me op de hoogte

Gepost door: mario | 25-03-07

De commentaren zijn gesloten.