24-03-07

In the Zone

Iedereen die actief aan sport doet komt die fenomeen "In the Zone" wel eens tegen. Ik heb dit vandaag mogen ondervinden tijdens mijn wisselloop - op programma vandaag 3*6km WT Rust=hartslag -100. Samen met mijn Mateke had ik een toertje in gedachte (3km op en 3km terug) - het leukel van op en af te lopen is dat je de wind in je nadeel en voordeel hebt + ik kom mijn Mateke af en toe teggen. Vermits mijn WT 20sec sneller is dan dat van Viv vertrok ik eerst en had zij een mikpunt - wat dan weer motiverend is voor haar. Ipod in de oortje en weg waren we - onmiddellijk het juiste tempo gevonden en de hartslag prima onder controle. Tijdens de 2de 6km voelde ik me echt high - beetje licht in mijn hoofd - beentjes die super aanvoelde en voor de rest was het ik en mijn Ipod. Op zeker moment tijdens het nummer "Mastered Don't Walk Just Run" van Mellow Man. Een nummer uit de film van Marc Heremans, dat je tevens kan downloaden voor 1€. De opbrengst gaat integraal naar de Foundation To Walk Again, http://www.mellowman.be/ Op z'n moment besef je pas hoe gelukkig je bent dat je kan lopen, dat je mag afzien, dat je een sportief mag stellen. Na 12km aan wedstrijdtempo was het tijd voor mijn sqeezy - na 2km voelde ik de sqeezy als een baksteen op mijn maag liggen, waarschijnlijk niet voldoende gedronken na het nemen. Uiteindelijk een schitterend gevoel aan de training overgehouden - de vorm is aan het komen. Morgen de laatste dag training van de eerste zware trainingsblok van 9dagen lopen na mekaar - duurloop 30km Buggenhoutbos (5toertjes) mentale kwestie om zoveel rondjes te doen. Maar ook dat moet getraind worden :-)


">"Polarfile hieronder
DDL24032007LPN

20:43 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

negen? Brave gewrichtjes en spiertjes heb jij dat ze het negen dagen na elkaar volhouden...! Eens beneiuwd hoe je duurloop in het Buggenhoutbos is geweest. Wedden dat je niet zoveel sla gezien hebt als Ruth en ik?

Gepost door: Julie | 25-03-07

35 KM heb het al ontdekt op wielertoerist.be : 35 km training na een 23 km loop gisteren .... inderdaad wel sterk .... geen last blijkbaar ... Morgen begin ik er terug aan voor de laatste 7 weken, ga er proberen 5 trainingen per week van te maken ....

Gepost door: wim | 25-03-07

De commentaren zijn gesloten.