20-03-07

Ext. Interval of de kruiden in mijn oma haar soep

soepOchtendpols 43

Vandaag op het programma een extensieve intervaltraining - het was eigenlijk al een tijdje geleden dat we dat gedaan hebben. Nu kan je de vraag stellen waarom nu op minder dan 28dagen van de marathon nog een intervaltraining. Wel, door al die lange trage duurloopjes gaat ons aërobe capaciteit weliswaar prima vooruit. Maar daar staat tegenover dat de anaërobe capaciteit dan weer wordt afgevlakt waardoor we minder diep kunnen gaan. Je zal merken dat het ontzettend veel moeite kost om je hartslag de hoogte in te krijgen. Om dit te stimuleren doen we een ext interval training tijdens een zware blok van uithoudingstrainingen (voldoende series-korte/halve afstanden - rust niet te lang-passief). Wel vandaag stond er dus z'n training op het programma : 4*(4*400m T26"/100 - Rust 45") na serie 500m boemmelen. Ondanks het slechte weer (regen-wind) heb ik ontzettend genoten van deze training - tijden waren prima (+-1'41- behalve de laatste 1'26 foei)-hartslag gemiddeld 155.
Nu wat hebben die kruiden van zijn oma's soep nu in godsnaam te maken met die ext. interval! Wel in de tijd dat ik spinninginstructeur was in GOFiT Londerzeel gaf ik de mensen niet alleen een leuk uurtje spinning maar wou ik deze ook wat trainingsleer bijbrengen. Wat is uithouding - wel mijn oma kon ongelovelijk lekker soep maken maar wat maakte haar soep zo lekker? De KRUIDEN natuurlijk maar opgepast, wanneer je te weining kruiden in de soep doet dan krijg je een flauwe soep - doe je er teveel kruiden in dat is ze te straf. Wel dat is de kunst van ext. interval tijdens een blok uithouding, je moet juist genoeg interval doen maar zeker niet teveel :-) Simpel uitgelegd eh
">"Polarfile hieronder
DDL20032007LPNext
Ps : Wim, verzorg je man-zorg dat die virus uit je lichaam is en dan gaan we zeker een dag vinden dat we samen kunnen lopen.
Julie, heel verstandig meid om te luisteren naar je lichaam. Er is geen betere coach dan je eigen lichaam.
En aan al die andere lopers die in de laatste fase van hun marathon training zijn - volhouden en suc6Dirk

21:24 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bekend recept Hmmm... waar hebben we dat van die soep en die kruiden nog gehoord ? ;-) Knap hoor, nog de moed vinden voor een intervaltraining. Momenteel vind ik elke vorm van training behalve zetelatletiek te zwaar!

Gepost door: Julie | 20-03-07

interval je begrijpt het helemaal , en kan het beter verwoorden dan ik . Die soep van je grootmoeder zou ik zeker lusten .

Gepost door: mario | 22-03-07

knappe training !! das wel waar van die duurloopjes , ik als beginnerke heb het ook aan de lijve ondervonden , wel knappe training zeg , het is wel leuk zo'n trainingen te kunnen volgen op blog . ps bedankt voor de nuttige tips voor de vetloop Prettig weekend

Gepost door: katrien r | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.