18-03-07

Ochtendpols 40

hartslagZoals iedere ochtend bij het krieken van de dag opende ik mijn ogen en onmiddellijk nam ik , zoals iedere ochtend, mijn ochtendpols. Steeds tel ik de volledige 60sec ipv 10 en dan maal 6 te doen. Wanneer je de vermenigvuldiging maakt zit er toch altijd een kleine foutmarge in. Nu was ik aan het tellen en het was me al opgevallen dat de telling behoorlijk trager was dan anders en bij 38-39 sloeg het cijfertje van de klokradio al naar de volgende minuut en kwam ik uit op 40! Daar ik niet 100% zeker was van mijn telling heb ik aan mijn bolleke gevraagd om eens te controleren maar ook zij kwam om 40hartslag per minuut uit. Wow-straks moet ik mijn polar aanhouden om te gaan slapen en een onderlimiet instellen! Straks eventjes een telefoontje doen naar mijn schoonbroer die urgentie-arts om een aantal geruststellende antwoorden te krijgen.
In de late namiddag heb ik mijn training afgewerkt - op het programma een wisselloop met 3*5km @WT wat voor mij neerkomt op 5'km. Ik had voor vandaag weer het geluk om mijn favoriete manusje-van-alles bij te hebben. Voor diegene die niet zouden weten over wie ik het heb - MIJN MATEKE :-)

De training is "echt" super gegaan - het zoeken naar het tempo verliep prima en de hartslag bleef ruim onder mijn omslagpunt. Bij het begin van de 2de 5km zag ik, toen ik de blauwe brug overstak, dat er nog iemand bezig was met het afwerken van een training (hij had blijkbaar ook zijn Mateke met de fiets mee). We hadden deze persoon in de loop van de week nogal eens tegengekomen en hij was zeer snel te herkennen aan zijn oranje schortje en een trainingvest van ING (wit met orangje). Wanneer je zo iemand voor je ziet lopen lopen dan is de verleiding om aan een inhaalrace te beginnen toch groot (allé ik toch). Mijn Mateke weet dan hoe laat het is vermits ik dan altijd een speciaal geluidje begint te maken. Het is een geluid'tje uit mij tijd van toen ik bijna verslaafd was aan het spel PACKMAN (ATARI speelcomputer) - wanneer je z'n geel bolletje kan pakken en al de spookje blauw werden en zo kon opeten (wakkawakka). Dus zo gezegd - zo gedaan begon ik aan de inhaalrace. Eens op een kleine 10meter van mijn doel aangekomen begon ik met een live verslag van de marathon van Rotterdam. Renaat Schotte rechtstreeks vanop de moto tijdens de marathon van Rotterdam. We zijn aangekomen op een lastig moment van de marathon namelijk de zo verschrikkelijke km 35 - blijkbaar heeft de koploper hier toch iets meer last van dan de eerste achtervolger. De achtervolger is aan een enorme remonte begonnen.... De vrouw op de fiets kon er enorm mee lachen en ook de loper zelf - we hebben zelfs een aantal minuten samengelopen en wat gebabbled. Hij was net bezig aan een lange duurloop en was zich aan het voorbereiden op de marathon van Antwerpen (één week later dan Rotterdam). Vermits het tempo lager lag dan de vooropgestelde 5'km hebben we wij vriendelijk goededag gezegd en verder gelopen. Ah een mens moet al eens een leuke noot leggen in zijn training nietwaar of zouden al die lange duurloopjes mijn minimale hersencellen beginnen aan te tasten (volgens mijn vrouw moet ik daar voorzicht mee opgaan vermits ik er niet zoveel heb).
Polarfile hieronder
DDL17032007LPN
.
Long Slow Distance 29km op zondagen tegen 6'30km

Ochtendpols 43

Afgesproken met mijn Mateke om 9uur voor ons toertje : Willebroek-Brug Temse en via N16 opnieuw naar Willebroek. We hebben net geteld 10min droog gelopen want eens aan de Schelde aangekomen werden we getrakteerd om een Maartse Cocktail met als ingredienten "regen - wind en hagel". Vermits de wind een behoorlijke kracht had en ook nog eens op kop stond was het niet echt aangenaam om te lopen. Op z'n moment begin je je wel de vraag te stellen wat je hier eigenlijk in godsnaam aan het doen bent :-(. Maar dan komt het doel opnieuw voor de ogen en dan spreek je jezelf en mijn Mateke moed in met te zeggen dat we hier alleen maar sterker van worden. Eens aan de brug van Temse aangekomen klaarde de hemel open en konden we met de wind in de rug aan het 2de gedeelte van de duurloop beginnen. Onderweg heb ik mijn voeding en drinken uitgeprobeert (om de 5km drinken en op 10&20km een sqeezy) en het is mijn prima bevallen (weer al iets waar ik mij de komende 4weken geen zorgen moet over maken). Na 3'06min volledig opgedroogd en voldaan, opnieuw aangekomen bij mij thuis - mijn Mateke een dikke knuffel gegeven voor de prestatie. Heb echt een prima gevoel over deze trainingsweek en een prima opsteker voor de volgende dagen; want ik ben sinds zaterdag begonnen aan mijn eerste zware blok van 9dagen zonder rustdag en 150km lopen. Zorgen dat ik gezond blijf en kwetsure vrij blijf.
">"Polarfile hieronder
DDL18032007LPN

18:27 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Blijven tikken! Zie dat dat hartje toch maar blijft tikken he :-) Knappe trainingen weeral, we hebben jullie wel gemist vandaag in Sluis!

Gepost door: Julie | 18-03-07

sterk inderdaad fantastisch bezig .... aanstaande zondag duurloop 28-30 km aan 11-11.5 km/u (indien m'n lijf tegen dan weer meewil ... het voelt alleszins al een beetje beter) ... kunnen we dat samen doen of heb je andere plannen???

Gepost door: wim | 19-03-07

De commentaren zijn gesloten.