15-03-07

LSD - Work/Home & beginnersfout

Vandaag op het programma een LSD'tje van 18km tegen 6'km. Tijdens de vele ochtenduurtjes (06u15) dat ik samen met mijn Mateke afleg met de fiets naar het werk, hadden we al eens een paar keer laten vallen van : waarom eens niet vanaf het werk naar huis lopen. Vandaag hebben we dat idee dan ook omgezet in reality maar vermits de volledig rit van bij werk tot bij mij thuis 28km hebben we het loopje iets ingekort. Om dit tot een goed einde te brengen moesten we toch wat voorbereidingen treffen. Wie komt wie eerst halen met de auto, waar zetten we de 2de auto, hoe doen we dat met de kledij enz enz. Om 15u15 stond mijn Mateke met haar auto bij mij op de parking van SNBA (SN Brussels Airlines), na de klassieke plaspauze vertrokken we. We waren nog geen 5km of mijn Mateke moest opnieuw plassen, deze stop hebben we dan gedaan om haar vast "plas"plaatsje waar ze ook iedere stopt wanneer we met de fiets afkomen. Ze lijkt precies iedere keer opnieuw haar territorium aan het afbakenen (haha).

Van in het begin liep het lekker en ik had me voorgenomen om het tempo te koppelen aan de hartslagzone van mijn Mateke. We hebben echt genoten van dit loopje - ook al omdat we deze keer eens de andere kant van de vaart namen, deze nemen wij wanneer we met de fiets zijn nooit vermits dit nog niet volledig vrij is voor fietsers maar wel voor lopers. Zo konden we ook eens de jachtclub van Vilvoorde bezichtingen met al hun mooie bootjes daar wij die anders nooit zin vermits daar een berm voorligt.
Nu vragen jullie zich waarschijnlijk af wat is er nu met die beginnersfout waarvan het melding maakt in zijn titel. Wel het is eigenlijk heel simpel - het is een zonninge lentedag - 15°C, blue sky en wat hebben deze beginners geen van beide bij. Yep - DRINKEN!!!!!! Vertrek NOOIT zonder drinken, bij warm weer, voor een LSD dat langer duurt dan 1uur. Voor de rest voelde ik ook op het einde dat mijn beentjes de rustdag die morgen op het programma staat als een godsgeschenk in ontvangst gaan nemen.
">"Polarfile hieronder
DDL15032007LPN.
">"Loopparkoer
DDL15032007LPN1

20:23 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

drinken Voor een ervaren sportman als gij , is dit inderdaat een foutje dat niet had mogen voorvallen . Nu als dit maar ééns 1 keer voorvalt dan dan ondervindt, je daar geen schade van .Maar doe je dit telkens opnieuw dan zal dit zich wreken in de lange duurlopen .De drank die je neemt , moet natrium carbonade , kolidraden bevatten , dus de gewone sportdrank die je in elke sportwinkel kan kopen . Meestal in poeder vorm.Dit is michien interesanter voor de andere lezers vanje blog , want gij hebt dit al ééns gevraagt dacht ik .Dus meer erover uitbreiden zal ik maar laten .

Gepost door: mario | 16-03-07

sorry Dirk, ik lees nu pas je berichtje over de loop van zondag ... ben er de hele week een beetje onderdoor geweest ... maar het gaat al wat beter ... weet echt niet waar en wanneer ik dit WE ga lopen, nu plannen is wat te moeilijk ... maar je nummer is genoteerd!!!!

Gepost door: wim | 16-03-07

respect 98 km in de afgelopen week ....

Gepost door: wim | 18-03-07

De commentaren zijn gesloten.