14-03-07

Supercompensatie

Vandaag was weer z'n dag waarop je volop van moet genieten, deze ochtend bij het naar krieken van de dag stond de knal oranje zon al mooi aan de hemel. Op de luchthaven, met zijn open vlakte was ze eens zo mooi om te bezichtigen.

Vandaag stond er bij mij een herstelloop op het programma, vermits mijn Mateke vandaag militaire verplichtingen had in Zeebrugge stond ik er vanavond helemaal alleen voor. Ondankt het feit dat we gisteren toch een pittige training in de beentje hadden, voelde mijn benen echt super. Ik had totaal geen moeite om mijn hartslag laag te houden (-135) en dit terwijl ik een tempo aan het lopen was dat schommelde tussen de 5'10 en 5'20. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door het toedienen van de juiste trainingsprikkel waardoor het lichaam zich steeds beter en beter aanpast aan de trainingsregime. Eveneens moet de weegschaal tussen arbeid en rust prima in evenwicht zijn waardoor het fenomeen supercompensatie tot stand komt. Dit gezegd zijnde is het van zeer groot belang dat je de volgorde van de training respecteerd en niet zomaar door mekaar gooit. Hiermee wil ik nogmaals Mario en Claude bedanken voor hun raadgevingen..
">"Polarfile hieronder
DDL14032007LPN

20:44 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dan toch? Viv militaire verplichtingen? Ik dacht dat die gewoon bij 't leger "zat". Moet ze dan toch werken? ;-) Knappe training hoor!

Gepost door: Julie | 14-03-07

vorm ik begin me dat ook wel meer en meer gewaar te worden dat ik er conditioneel serieus op vooruit aan het gaan ben en stillekesaan in topvorm kom. Hopelijk blijft dat gevoel nog een maandje hangen :-)

Gepost door: Ruthje | 15-03-07

ik ben blij dit te mogen vast stellen . Hou het nog een paar weekjes vol en je zal er gaan knallen .

Gepost door: mario | 15-03-07

De commentaren zijn gesloten.