08-03-07

Herstelloop & Rustige Duurloop

Gisterenmorgend stond ik op met nog steeds last van mijn tintelende teentjes, hoogstwaarschijnlijk komt dit door een zenuw die gekneld zit in mijn hals. Na een telefoontje naar Yves kon ik rond 17uur nog eventjes langskomen voor een check-up. De diagnose die ik zelf al had vastgelegd werd alleen maar bevestigd, nu was de prikkel niet zo ernstig dat er een manipulatie nodig was. Yves legde een mooie blauwe tape ter hoogte van de M.Levator Scapulea. Eens terug thuis ben ik begonnen aan mijn herstelloop van een kleine 40min - soupel ging het totaal niet. Maar goed, het is niet de moment in de planning om nu teveel te mekkeren en veranderen. Dus zoals een atleet met een missie het beaamd heb ik de herstelloop volledig afgewerkt.


Vroeg uit bed - 05uur - en zelfs dan zag ik het al dat het een schitterend dag ging worden. Een mens fleurt al volledig op met de gedachtte dat de zon gaat schijnen vandaag. Ik heb de hele winter niet zoveel naar de klok gekeken om de tijd sneller te kunnen laten gaan zodat ik mijn loopschoentjes kon aandoen. Afgesproken met mijn Mateke om 17u45 aan Buggenhoutbos om een duurloopje van 15km tegen 6'km te doen. Was het de zon, was het de vogeltjes of was het gewoon de vorm. Ik zou het niet weten maar het liep zoals een trein. De hartslag bleef opmerkelijk laag, het enige minpunt was dat de Forerunner in een bos niet altijd wilt werken. Hierdoor had ik exacte idee van wat we liepen. Na het eerste toertje in van 6.6km wist ik het wel, we liepen tegen 5'40km. Dus veel te snel al zei de hartslag dat het prima was - 135, toch besloten om het tempo iets te laten zaken. Op het einde begonnen het behoorlijk lastig te worden om te lopen in het bos. Janneke maan had het mooie zonnentje verdrongen aan de hemel. Maar had me voorgenomen om me daar niet te druk om te maken want de training was prima verlopen. Morgen herstelloop en dan het weekend in.

21:20 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

aan wat zou het nu liggen? Misschien lag het wel aan het gezelschap :-)
Het liep idd zalig en zeker na zo'n pokkeweer van de laatste weken.
Bedankt mateke voor de reeds vele heeeeele toffe (samen)gelopen uurtjes en kmtjes.

Gepost door: mateke | 09-03-07

Janneke maan???? Lopen jullie daar een beetje te spoken in de donker in het bos???

Gepost door: wim | 09-03-07

Tja dat moet je aan mijn Mateke vragen, al kan ik mij best voorstellen dat er mooiere verschijningen zijn dan mezelf om tegen te komen in de donker en in een bos. :-)

Gepost door: Dirk | 09-03-07

De commentaren zijn gesloten.